Звезду преплавили неуспјешни странци

Славољуб Срнић је са 24 године најмлађи играч кога Гроф заиста користи у Европи. Остали? Ристић, Полетановић, Плавшић, Луковић, Бабунски... Никога нема ни на мапи!

Србија 04.08.2016 | 08:37
Звезду преплавили неуспјешни странци
Звездо, где су ти млади играчи? Болан пораз од Лудогореца је, нажалост, оголио све скриване проблеме црвено-белих, а један од њих, без дилеме је и тај што су у редовима шампиона потпуно заборавили на оне најмлађе. На оне који су стасали у Звезди, или бар на овим просторима, и који знају шта значи носити њен грб на грудима. На оне којима, упркос годинама, никада не би пало на памет да рецимо направе онакву глупост у полувремену!
 
Може ли неко данас, после две године, реално проценити квалитете талентованог Михаила Ристића? Може, али само на основу индиција. Млади везиста, од овог лета по потреби и леви бек, ни у трећој сезони никако да добије праву шансу на европској позорници. А све на уштрб Ле Талека, који је потпуно ван форме! У четири утакмице, уписао је 16 минута, и то у продужецима када је Лудогорец већ водио са 4:2. Да ли се тако постаје играч?

Ипак, многи чекају и на тих 16 минутаи. Плавшић пре свих, који је и те како био важан шраф када се јурила титула. Чим је добио шансу у Суперлиги, дао је еврогол Напретку, али у Европи предност има Моуче, који није ни постојао на терену против Лудогореца.

А, шта тек рећи за Полетановића и Андрију Луковића? Бивши везиста Гента још и добија шансу у Суперлиги, чак се уписао у стрелце против Металца и био играч утакмице, али то није довољно чак ни за место на клупи када се игра у Европи! Луковић је тек посебна прича. Момак који је поникао у Звезди, а после играо у ПСВ-у, ове сезоне је одиграо укупно седам минута против Металца. Да ли би он урадио оно што је Канга? Никада. Као што не би ни, рецимо, Давид Бабунски.

На крају, они ће можда кад-тад и добити шансу, али сумњамо да ће је дочекати два Стефана, Илић и Милошевић, наши златни орлићи са Новог Зеланда.

Од свих њих, неко уђе са клупе, неко седи на клупи, а неко ни није на клупи... Звезда нема Барселонину “Ла Масију”, али и те како има играча који могу да јој помогну.

Извор: Блиц

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Делија БН

04.08.2016 13:55

Горе од ових неуспјешних странаца је чињеница да су једини прави српски клуб окупирали Црногорци. Већих штеточина од њих нема. Директор клуба Терзић. Спортски директор и на крају тзв гроф у улози тренера. Ако се још узме да је српски фудбал сахранио вјечити предсједник ФСС Караџић, такође Црногорац. У Звезди су распродали златну српску дјецу а умјесто њих довели неке који су тек сишли са дрвета и у Београду први пут видјели лопту. Али важно је украсти који милион а за успјех кога још брига.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Цица

04.08.2016 17:45

Па Теризиц је цовјек постен,па цовјек се увјек одазове позиву тузиластва и и стразним органима али у пањевима,па цовјек је тески крм и јос горе пд тога.Све је то јад и цемер.