Zvezdu preplavili neuspješni stranci

Slavoljub Srnić je sa 24 godine najmlađi igrač koga Grof zaista koristi u Evropi. Ostali? Ristić, Poletanović, Plavšić, Luković, Babunski... Nikoga nema ni na mapi!

Srbija 04.08.2016 | 08:37
Zvezdu preplavili neuspješni stranci
Zvezdo, gde su ti mladi igrači? Bolan poraz od Ludogoreca je, nažalost, ogolio sve skrivane probleme crveno-belih, a jedan od njih, bez dileme je i taj što su u redovima šampiona potpuno zaboravili na one najmlađe. Na one koji su stasali u Zvezdi, ili bar na ovim prostorima, i koji znaju šta znači nositi njen grb na grudima. Na one kojima, uprkos godinama, nikada ne bi palo na pamet da recimo naprave onakvu glupost u poluvremenu!
 
Može li neko danas, posle dve godine, realno proceniti kvalitete talentovanog Mihaila Ristića? Može, ali samo na osnovu indicija. Mladi vezista, od ovog leta po potrebi i levi bek, ni u trećoj sezoni nikako da dobije pravu šansu na evropskoj pozornici. A sve na uštrb Le Taleka, koji je potpuno van forme! U četiri utakmice, upisao je 16 minuta, i to u produžecima kada je Ludogorec već vodio sa 4:2. Da li se tako postaje igrač?

Ipak, mnogi čekaju i na tih 16 minutai. Plavšić pre svih, koji je i te kako bio važan šraf kada se jurila titula. Čim je dobio šansu u Superligi, dao je evrogol Napretku, ali u Evropi prednost ima Mouče, koji nije ni postojao na terenu protiv Ludogoreca.

A, šta tek reći za Poletanovića i Andriju Lukovića? Bivši vezista Genta još i dobija šansu u Superligi, čak se upisao u strelce protiv Metalca i bio igrač utakmice, ali to nije dovoljno čak ni za mesto na klupi kada se igra u Evropi! Luković je tek posebna priča. Momak koji je ponikao u Zvezdi, a posle igrao u PSV-u, ove sezone je odigrao ukupno sedam minuta protiv Metalca. Da li bi on uradio ono što je Kanga? Nikada. Kao što ne bi ni, recimo, David Babunski.

Na kraju, oni će možda kad-tad i dobiti šansu, ali sumnjamo da će je dočekati dva Stefana, Ilić i Milošević, naši zlatni orlići sa Novog Zelanda.

Od svih njih, neko uđe sa klupe, neko sedi na klupi, a neko ni nije na klupi... Zvezda nema Barseloninu “La Masiju”, ali i te kako ima igrača koji mogu da joj pomognu.

Izvor: Blic

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Delija BN

04.08.2016 11:55

Gore od ovih neuspješnih stranaca je činjenica da su jedini pravi srpski klub okupirali Crnogorci. Većih štetočina od njih nema. Direktor kluba Terzić. Sportski direktor i na kraju tzv grof u ulozi trenera. Ako se još uzme da je srpski fudbal sahranio vječiti predsjednik FSS Karadžić, takođe Crnogorac. U Zvezdi su rasprodali zlatnu srpsku djecu a umjesto njih doveli neke koji su tek sišli sa drveta i u Beogradu prvi put vidjeli loptu. Ali važno je ukrasti koji milion a za uspjeh koga još briga.

ODGOVORITE
Name

Cica

04.08.2016 15:45

Pa Terizic je covjek posten,pa covjek se uvjek odazove pozivu tuzilastva i i straznim organima ali u panjevima,pa covjek je teski krm i jos gore pd toga.Sve je to jad i cemer.