ИААФ: Амеле Тука, извини...!

Међународна атлетска асоцијација (ИААФ) и њено одјељење за анти-допинг упутило је извињење најбољем атлетичару Босне и Херцеговине Амелу Туки због допинг контроле на дан финала недавно завршеног Европског првенства у Амстедаму.

Остали спортови 07.08.2016 | 12:45
ИААФ: Амеле Тука, извини...!
Током боравка у Амстердаму за вријеме првенства Европе, Амел Тука је два пута имао посјету допинг контролора. Други пут је то било на дан финала. Од осам финалиста трке на 800 метара, само су од њега узети узорци крви и урина након што су га пробудили прије него што је било то планирано.

Тука је био четврти у трци на 800 метара, а по повратку у Босну и Херцеговину, челници Атлетског савеза Босне и Херцеговине су уложили протестну ноту ИААФ-у, с обзиром да је контролисан само један финалиста на дан финала.

Након одређеног временског периода, стигао је одговор на адресу Атлетског савеза Босне и Херцеговине.

"Амелу су тај дан због лоше интерпретације инструкција, грешком узели узорак крви и урина. Како се наводи у писму, давалац услуга (Свјетска анти-допинг контрола) је обавијестила ИААФ о направљеној грешци, те се извинила. На крају, Томас Капдевиља, испред Одјељења за Анти-допинг контролу при ИААФ-у, се извинио атлетичару и Савезу, те се захвалио на подршци коју пружају у сузбијању допинга у спорту", наведено је на званичном сајту АС БиХ.

Тука је заједно са још 10 спортиста БиХ у Рио де Жанеиру, гдје ће носити заставу на отварању Олимпијских игара.

Извор: мондо.ба

Коментари / 0

Оставите коментар