Ивана Анђушић-Максимовић: Рио, па пауза! Желим дијете!

Репрезентативка Србије у стрељаштву планира да се после Олимпијских игара оствари и у улози мајке.

Остали спортови 07.08.2016 | 12:15
Ивана Анђушић-Максимовић: Рио, па пауза! Желим дијете!
Двадесетшестогодишња Ивана Анђушић Максимовић у Рију ће носити српску заставу на церемонији свечаног отварања и такмичити се у две дисциплине - гађаће ваздушном и малокалибарском пушком из тростава, у којој је актуелни олимпијски вицешампион и првак Европе.

Све то за њу ће бити увод за ново поглавље у животу, али о томе нешто касније.

Ивана је у интервјуу за Стрељачки савез Србије прво причала о великој части која јој је припала након одлуке Новака Ђоковића да се задовољи улогом барјактара у Лондону 2012.

"За спортисту је, после олимпијске медаље, највећа жеља и част да носи заставу своје земље на отварању Игара. Многим врхунским спортистима се то не деси, међу њима је и мој тата Горан, иако је био олимпијски шампион. Мени се та част указала са 26 година", каже Анђушић Максимовић и додаје.

"Та улога је за мене мотив више и надам се да ће ми донети срећу. Не размишљам о томе као о притиску. Једноставно, резултатима сам дошла ту где јесам".

Она је додала да се на тренинзима последњих дана прилагођавала чињеници да је њена прва дисциплина (ваздушна пушка) на распореду јутро након отварања.

"Надам се медаљама у обе дисциплине, а волела бих да једна буде златна. Додатни мотив ми је да поновим татин успех из Сеула 1988. и употпуним породичну ризницу. Али, била бих презадовољна са две медаље било које боје".

У Лондону пре четири године више се од ње очекивало у дисциплини ваздушна пушка, али до сребра је дошла гађајући МК пушком из тростава.

"Ваздушна пушка је за мене посебна. Као млађа сам је много волела, са њом сам постизала више успеха, међутим, на олимпијском дебију нисам била тако добра. Овог пута сам много стабилнија и са оба оружја постижем резултате који би ми донели финале".

Она је објаснила велику разлику која постоји између такмичења у квалификацијама и у финалу.

"У стрељаштву у квалификацијама одлучује пре свега квалитет. Имаш довољно времена да се организујеш, концентришеш, реализујеш планирану тактику. Види се колико си спреман, колико си радио. У финалу треба да имаш и среће, немаш много времена. Ја сам до сада била позната као велики 'тремарош', што се одражавало у финалима. Али, мислим да напредујем и на том плану".

Када заврши такмичење на предстојећим ОИ, нада се успешно, Ивана Анђушић Максимовић направиће паузу у бављењу спортом. Одмориће се од тренинга и такмичења, а приоритет јој је улога мајке.

"Паузу сам планирала још после Лондона. Одустала сам, а онда је дошло до пада мотивације и било ми је тешко да се вратим на ниво од пре ОИ. Не бих волела да ми се то понови после Рија. Посветићу се породици, хоћу да се одморим и поново се зажелим стрељаштва", поручује "Ица".

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар