Ivana Anđušić-Maksimović: Rio, pa pauza! Želim dijete!

Reprezentativka Srbije u streljaštvu planira da se posle Olimpijskih igara ostvari i u ulozi majke.

Ostali sportovi 07.08.2016 | 12:15
Ivana Anđušić-Maksimović: Rio, pa pauza! Želim dijete!
Dvadesetšestogodišnja Ivana Anđušić Maksimović u Riju će nositi srpsku zastavu na ceremoniji svečanog otvaranja i takmičiti se u dve discipline - gađaće vazdušnom i malokalibarskom puškom iz trostava, u kojoj je aktuelni olimpijski vicešampion i prvak Evrope.

Sve to za nju će biti uvod za novo poglavlje u životu, ali o tome nešto kasnije.

Ivana je u intervjuu za Streljački savez Srbije prvo pričala o velikoj časti koja joj je pripala nakon odluke Novaka Đokovića da se zadovolji ulogom barjaktara u Londonu 2012.

"Za sportistu je, posle olimpijske medalje, najveća želja i čast da nosi zastavu svoje zemlje na otvaranju Igara. Mnogim vrhunskim sportistima se to ne desi, među njima je i moj tata Goran, iako je bio olimpijski šampion. Meni se ta čast ukazala sa 26 godina", kaže Anđušić Maksimović i dodaje.

"Ta uloga je za mene motiv više i nadam se da će mi doneti sreću. Ne razmišljam o tome kao o pritisku. Jednostavno, rezultatima sam došla tu gde jesam".

Ona je dodala da se na treninzima poslednjih dana prilagođavala činjenici da je njena prva disciplina (vazdušna puška) na rasporedu jutro nakon otvaranja.

"Nadam se medaljama u obe discipline, a volela bih da jedna bude zlatna. Dodatni motiv mi je da ponovim tatin uspeh iz Seula 1988. i upotpunim porodičnu riznicu. Ali, bila bih prezadovoljna sa dve medalje bilo koje boje".

U Londonu pre četiri godine više se od nje očekivalo u disciplini vazdušna puška, ali do srebra je došla gađajući MK puškom iz trostava.

"Vazdušna puška je za mene posebna. Kao mlađa sam je mnogo volela, sa njom sam postizala više uspeha, međutim, na olimpijskom debiju nisam bila tako dobra. Ovog puta sam mnogo stabilnija i sa oba oružja postižem rezultate koji bi mi doneli finale".

Ona je objasnila veliku razliku koja postoji između takmičenja u kvalifikacijama i u finalu.

"U streljaštvu u kvalifikacijama odlučuje pre svega kvalitet. Imaš dovoljno vremena da se organizuješ, koncentrišeš, realizuješ planiranu taktiku. Vidi se koliko si spreman, koliko si radio. U finalu treba da imaš i sreće, nemaš mnogo vremena. Ja sam do sada bila poznata kao veliki 'tremaroš', što se odražavalo u finalima. Ali, mislim da napredujem i na tom planu".

Kada završi takmičenje na predstojećim OI, nada se uspešno, Ivana Anđušić Maksimović napraviće pauzu u bavljenju sportom. Odmoriće se od treninga i takmičenja, a prioritet joj je uloga majke.

"Pauzu sam planirala još posle Londona. Odustala sam, a onda je došlo do pada motivacije i bilo mi je teško da se vratim na nivo od pre OI. Ne bih volela da mi se to ponovi posle Rija. Posvetiću se porodici, hoću da se odmorim i ponovo se zaželim streljaštva", poručuje "Ica".

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar