Видео: Мануове сузе...!

Легендарног кошаркаша Емануела Ђинобилија савладале су емоције после последње утакмице у каријери коју је одиграо пред аргентинским навијачима.

Кошарка 03.08.2016 | 19:45
Видео: Мануове сузе...!
Аргентина је победила Француску (86:79) у последњем мечу турнира у Кордоби, али су тријумф домаће селекције у "Орфео Супердому" многи испратили са сузама.

То је био последњи меч легенадарног кошаркаша Аргентине Мануа Ђинобилија пред домаћим навијачима.

Ману, који је дебитовао за национални тим на Светском првенству 1998. године у Атини, после меча је одржао кратак говор и опростио се од домаће публике.

Иако је покушавао да остане прибран, кошаркаш Сан Антонија није издржао, па је у једном тренутку заплакао. Сви у дворани имали су "кнедлу у грлу", а његово обраћање пропратили су дугим аплаузом.

"Веома сам поносан на све што сам урадио са репрезентацијом Аргентине, укључујући и одлазак на Олимпијске игре у Рио де Жанеиро. Поносан сам и на то какав смо тим направили и свима вама хвала на томе. Веома смо срећни што и после толико времена настављамо да с поносом на најбољи начин предствљамо нашу земљу", поручио је, између осталог, Ђинобили.

Легендарни Ману Ђинобили (39) са селекцијом Аргентине освојио је златну олимпијску медаљу на Играма у Атини 2004. и бронзу у Пекингу 2008. године, као и сребрну медаљу на Светском првенству у Индијанаполису 2002. године.

Он је 2008. године на свачаној церемонији отварања Игара у Пекингу предводио аргентински олимпијски тим, носећи заставу своје земље.



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар