Video: Manuove suze...!

Legendarnog košarkaša Emanuela Đinobilija savladale su emocije posle poslednje utakmice u karijeri koju je odigrao pred argentinskim navijačima.

Košarka 03.08.2016 | 19:45
Video: Manuove suze...!
Argentina je pobedila Francusku (86:79) u poslednjem meču turnira u Kordobi, ali su trijumf domaće selekcije u "Orfeo Superdomu" mnogi ispratili sa suzama.

To je bio poslednji meč legenadarnog košarkaša Argentine Manua Đinobilija pred domaćim navijačima.

Manu, koji je debitovao za nacionalni tim na Svetskom prvenstvu 1998. godine u Atini, posle meča je održao kratak govor i oprostio se od domaće publike.

Iako je pokušavao da ostane pribran, košarkaš San Antonija nije izdržao, pa je u jednom trenutku zaplakao. Svi u dvorani imali su "knedlu u grlu", a njegovo obraćanje propratili su dugim aplauzom.

"Veoma sam ponosan na sve što sam uradio sa reprezentacijom Argentine, uključujući i odlazak na Olimpijske igre u Rio de Žaneiro. Ponosan sam i na to kakav smo tim napravili i svima vama hvala na tome. Veoma smo srećni što i posle toliko vremena nastavljamo da s ponosom na najbolji način predstvljamo našu zemlju", poručio je, između ostalog, Đinobili.

Legendarni Manu Đinobili (39) sa selekcijom Argentine osvojio je zlatnu olimpijsku medalju na Igrama u Atini 2004. i bronzu u Pekingu 2008. godine, kao i srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Indijanapolisu 2002. godine.

On je 2008. godine na svačanoj ceremoniji otvaranja Igara u Pekingu predvodio argentinski olimpijski tim, noseći zastavu svoje zemlje.



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar