Ђурић: Маратонска рунда дијалога

Последња рунда разговора Београда и Приштине на експертском нивоу, која је заврсена рано јутрос после 19 сати преговора, била је добра и позитивна по интересе Београда, изјавио је директор Канцеларије за КиМ Марко Ðурић.

Србија 03.08.2016 | 09:45
Ђурић: Маратонска рунда дијалога
"Борили смо се за ваљано и ефикасно спровођење споразума о Заједници српских опстина, телекомуникацијама и мосту у Митровици. Штитили смо насе интересе и договорили смо да се разговори наставе у наредном периоду", рекао је Ðурић Тањугу у Бриселу, непосредно по заврсетку маратонске рунде дијалога Београда и Пристине која је трајала до 4 сата после поноћи. Ðурић је, наводећи да су преговори трајали 19 сати, рекао са је оборен рекорд у дузини разговора са представницима привремених институција самоуправе у Пристини и Европске уније, али да је потребно још разговора.

"Потребно је још разговора", рекао је он.

Ðурић је у понедељак и уторак предводио делегацију Београда у оквиру наставка дијалога са Приштином на експертском нивоу.

Међу темама су биле примена споразума о успостављању Заједнице српских опстина и других споразума постигнутих 25. августа прошле године.

(Агенције)

Коментари / 0

Оставите коментар