Đurić: Maratonska runda dijaloga

Poslednja runda razgovora Beograda i Prištine na ekspertskom nivou, koja je zavrsena rano jutros posle 19 sati pregovora, bila je dobra i pozitivna po interese Beograda, izjavio je direktor Kancelarije za KiM Marko Ðurić.

Srbija 03.08.2016 | 09:45
Đurić: Maratonska runda dijaloga
"Borili smo se za valjano i efikasno sprovođenje sporazuma o Zajednici srpskih opstina, telekomunikacijama i mostu u Mitrovici. Štitili smo nase interese i dogovorili smo da se razgovori nastave u narednom periodu", rekao je Ðurić Tanjugu u Briselu, neposredno po zavrsetku maratonske runde dijaloga Beograda i Pristine koja je trajala do 4 sata posle ponoći. Ðurić je, navodeći da su pregovori trajali 19 sati, rekao sa je oboren rekord u duzini razgovora sa predstavnicima privremenih institucija samouprave u Pristini i Evropske unije, ali da je potrebno još razgovora.

"Potrebno je još razgovora", rekao je on.

Ðurić je u ponedeljak i utorak predvodio delegaciju Beograda u okviru nastavka dijaloga sa Prištinom na ekspertskom nivou.

Među temama su bile primena sporazuma o uspostavljanju Zajednice srpskih opstina i drugih sporazuma postignutih 25. avgusta prošle godine.

(Agencije)

Komentari / 0

Ostavite komentar