Чудо: Проплакале иконе у манастиру

Чудо на Светог Илију! Проплакале иконе манастира Свети Лука у Бошњану, недалеко од Варварина.

Србија 03.08.2016 | 08:49
Чудо: Проплакале иконе у манастиру
Више од стотину верника јуче је сведочило тренутку када су из очију на чудотворним иконама Светог Луке и Светог Алексеја Царевића потекле мироточиве сузе, док се манастиром ширио специфичан мирис.

Ова несвакидашња појава, према речима свештеника и верских аналитичара, представља божју опомену, несрећу и страдање. 

Верски публициста Владимир Димитријевић објашњава за “Ало!” да мироточење икона значи да Бог и свеци брину о људима, шаљући им поруке.

"Ако мироточи обилно са различитих места на икони, попут руку Христа или светих, оно може означавати милост божју и радосне догађаје. Ако тече у виду суза, оно може да означава близину страдања и догађаје који ће све потрести", додао је.

И у једном и у другом случају то су опомене и позиви на духовно буђење, указивање на чињеницу да све што чинимо и што јесмо, чинимо и јесмо у божјем присуству,  наводи Димитријевић.

Протођакон Љубомир Ранковић истиче да је тешко објаснити зашто иконе плачу, јер то само Бог зна.

“Када физички мртва ствар пројави живо дејство, попут суза, то може бити само божје дело. Плач је знак туге и долазак жалости, несреће, али и опомена од бога. Да се неко исцелио преко тих суза, онда би то била божја милост. С обзиром на то да ова порука није послата разговетно у виду писма или гласа, већ тајно, значи да морамо сачекати и видети шта ће се то догодити”, рекао је Ранковић.

(Мондо.рс)

Коментари / 7

Оставите коментар
Name

з

03.08.2016 06:58

ОДГОВОРИТЕ
Name

нио_битан

03.08.2016 07:40

Е јос ово је требало ето и све нас води у 90-те.Залосно ста се од народа ради и ста с епокусава радити и одмах је тумацење да се несто јако лосе спрема.Од када смо поцели слусати вјерске водје и богомоље а у вези политике е ту смо бас пропсино најебали.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Славкан

03.08.2016 08:53

Догадјаји оваквог типа односе се на све људе али вјерујуци углавном обрате једино пазњу,док они други и не морају

Name

Свештеник

03.08.2016 10:28

Ми смо већ у 90-тим одавно. Из њих нисмо ни излазили. А овај догађај нас не уводи у 90-те него нас опомиње да се ту налазимо. Што се тиче вјерских вођа сви знају чије вјерске вође позивају у тзв. свети рат. Обично не говоре језиком балканских народа.

Name

Пасха

03.08.2016 09:38

Многобоство је невјера у бога,гледај како се невјерници моле сликама,заблуда

ОДГОВОРИТЕ
Name

Свештеник

03.08.2016 10:19

Ми се не молимо сликама него светитељима на тој слици. Да је то исправно довољно се само присјетити Св. Василија чију помоћ трраже и муслимани.

Name

Свештеник

03.08.2016 10:23

Бог је Бог живих а не мртвих