Анализа и најава: Никад уједначенија Премијер лига!

Кладионице верују у Сити и Јунајтед, а шта ви кажете - ко ће бити нови шампион? Следе Челси, Арсенал, Ливерпул… Нема више добитка од 5.000 на једну уложену фунту!

Фудбал 05.08.2016 | 20:00
Анализа и најава: Никад уједначенија Премијер лига!
Епски тријумф Лестера натерао је острвске кладионице да се замисле, па у наредној сезони неће бити хазардерских понуда. Попут оне да Лестерова шампионска титула сваку уплату множи са 5.000. Енглески кладионичари ударили су главом у зид и у ову сезону улазе много опрезнији, па би једна уложена фунта на највеће изненађење у новом циклусу такмичења - а то је пехар за Хал Сити - сада доносила “свега” 1.500.

Први фаворит је Манчестер Сити - четири уложене фунте на шампионски пехар за Пепа Гвардиолу у његовој дебитантској сезони у Премијер лиги донеле би девет. Одмах иза је Манчестер јунајтед Жозеа Муриња са потенцијалним добитком од три фунте на једну уложену. Следе Челси (5/1), Арсенал (6/1), Ливерпул (8/1) и Тотенхем (10/1). Дакле, чак шест тимова на коти 10 или још нижој.

Бранилац наслова најбољег Лестер ни овога пута није у самом врху са квотом 25/1.

Још жешћа конкуренција је у доњем дому, па чак пола тимова у нову сезону улази с једноцифреним шансама да ће се у мају поздравити са елитом.

Додуше, како кладионичари појашњавају, овако "ниске квоте" нису последица ставе да је неко сензационално изненађење ове сезоне изводљивије него лане колико чињеница да кладиоци све рађе уплаћују на аутсајдере и тиме приморавају приређиваче игара на срећу да повуку кочницу.

Испрва је, рецимо, Барнли у једној кладионици завредио ту фамозну 5000/1 квоту. Међутим, само у току ноћи у којој је тим изборио промоцију уплаћено је толико новца да је потенцијални ризик за ту једну кладионицу износио чак 10.000.000 фунти. Квота је моментално срезана.

Иначе, посебан утицај на квоте имале су тренерске рокаде у клубовима. Примера ради, одмах по доласку Муриња за кормило Манчестер јунајтеда квота је са 8/1 пала на 4/1. Сама појачаја нису имала такав ефекат. Рецимо, Сити се на прво место на листи фаворита пробио када се сазнало за Гвардиолу, док са друге стране јулски доласци Илкаја Гундоганаи Нолита нису имали никакав ефекат на померања квота. Најављени долазак Пола Погба је Јунајтедову квоту оборио са 4/1 на 3/1. Много мање но што је то учинила Мурињовапромоција.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар