Analiza i najava: Nikad ujednačenija Premijer liga!

Kladionice veruju u Siti i Junajted, a šta vi kažete - ko će biti novi šampion? Slede Čelsi, Arsenal, Liverpul… Nema više dobitka od 5.000 na jednu uloženu funtu!

Fudbal 05.08.2016 | 20:00
Analiza i najava: Nikad ujednačenija Premijer liga!
Epski trijumf Lestera naterao je ostrvske kladionice da se zamisle, pa u narednoj sezoni neće biti hazarderskih ponuda. Poput one da Lesterova šampionska titula svaku uplatu množi sa 5.000. Engleski kladioničari udarili su glavom u zid i u ovu sezonu ulaze mnogo oprezniji, pa bi jedna uložena funta na najveće iznenađenje u novom ciklusu takmičenja - a to je pehar za Hal Siti - sada donosila “svega” 1.500.

Prvi favorit je Mančester Siti - četiri uložene funte na šampionski pehar za Pepa Gvardiolu u njegovoj debitantskoj sezoni u Premijer ligi donele bi devet. Odmah iza je Mančester junajted Žozea Murinja sa potencijalnim dobitkom od tri funte na jednu uloženu. Slede Čelsi (5/1), Arsenal (6/1), Liverpul (8/1) i Totenhem (10/1). Dakle, čak šest timova na koti 10 ili još nižoj.

Branilac naslova najboljeg Lester ni ovoga puta nije u samom vrhu sa kvotom 25/1.

Još žešća konkurencija je u donjem domu, pa čak pola timova u novu sezonu ulazi s jednocifrenim šansama da će se u maju pozdraviti sa elitom.

Doduše, kako kladioničari pojašnjavaju, ovako "niske kvote" nisu posledica stave da je neko senzacionalno iznenađenje ove sezone izvodljivije nego lane koliko činjenica da kladioci sve rađe uplaćuju na autsajdere i time primoravaju priređivače igara na sreću da povuku kočnicu.

Isprva je, recimo, Barnli u jednoj kladionici zavredio tu famoznu 5000/1 kvotu. Međutim, samo u toku noći u kojoj je tim izborio promociju uplaćeno je toliko novca da je potencijalni rizik za tu jednu kladionicu iznosio čak 10.000.000 funti. Kvota je momentalno srezana.

Inače, poseban uticaj na kvote imale su trenerske rokade u klubovima. Primera radi, odmah po dolasku Murinja za kormilo Mančester junajteda kvota je sa 8/1 pala na 4/1. Sama pojačaja nisu imala takav efekat. Recimo, Siti se na prvo mesto na listi favorita probio kada se saznalo za Gvardiolu, dok sa druge strane julski dolasci Ilkaja Gundoganai Nolita nisu imali nikakav efekat na pomeranja kvota. Najavljeni dolazak Pola Pogba je Junajtedovu kvotu oborio sa 4/1 na 3/1. Mnogo manje no što je to učinila Murinjovapromocija.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar