"Ако морамо бити као Хрвати, онда не хвала!"

Шеф српске дипломатије Ивица Дачић каже да Хрватска не одговара ни на једно питање Србије, као и да је позив да се Београд окрене будућности "трагикомичан".

Србија 02.08.2016 | 18:50
"Ако морамо бити као Хрвати, онда не хвала!"
"Ковач каже Хрватска јесте ЕУ, а ми нисмо. Ако је услов да будемо део ЕУ то да будемо као Хрватска, да будемо ревизионисти који рехабилитују нацизам, фашизам и усташтво, онда ми нећемо у ЕУ. Питање је и докле ће та ЕУ да буде глувонема", рекао је Дачић.

Како је навео, питање је зашто нико не реагује на све што се догађа у Хрватској и оценио да Запад и ЕУ у овом тренутку воде "политику не верујемо својим очима".

"Не желим ја да дестабилизујем односе, ово је наша дужност, да бранимо земљу, народ и интересе. Замислите да нека друга земља крене да рехабилитује ратне злочинце", рекао је Дачић.

Министар у техничком мандату је навео и да Хрватска није конкретно одговорила ни на једно питање о ревизији историјских чињеница и рехабилитацији НДХ.

"То је држава која је била нацистичка творевина, која је починила велике злочине, пре свега над Србима. Па Хрватска је спасила душу уласком у Краљевину Срба, Хрвата и Словенаца. На сваки конкретан упит, зашто су рехабилитовали Степница, о Главашу, споменику Барешићу, инцидентима у Србу, нема одговора или је одговор да је то великосрпска агресија. То увек кажу када немају шта да одговоре", каже Дачић.

Он је рекао да је "трагикомично да Хрватска позива на окретање ка будућности" и истакао да у Хрватској све више деци дају име Анте.

"Ковачево излагање је трактат очигледне мржње према Србији, Србима и премијеру Вучићу", рекао је Дачић.

Извор: Б92

Коментари / 8

Оставите коментар
Name

ко је ко

02.08.2016 17:10

Дразе је био хуманиста, види а павелиц злоцинац браво.

ОДГОВОРИТЕ
Name

КС

02.08.2016 18:02

У праву си,јесте тако а и ти знас.Колико је послије павелица остало мртвих?Незнам како ико има снаге и образа да пореди њих двојицу а знамо сви ста биле устасе и ста су радиле.Стиди се!Не казем да је и Дразо био хуманитарац

Name

Михаило Микиц

02.08.2016 18:17

Драза и Павелиц се немогу никада поредити. Измедју њих је велика разлика као измедју Зртве и дзелата. Они су били породјени злонамјерно само од стране комунистицког резима ЈБ Тита. Он је зелео да поредјењем Дразе и Павелица направи паралелу измедју слободарски СРБа и робски хрвата. Такво престављање догадјаја из времена Другог свјетског рата не одговара историјској истини. Драза је био антифасиста а Павелиц фасиста и слуга лудог Хитлера. Драза је био комадан ЈВ у Отадзбини и први герилац у нацифасизмом поробљеној Европи, а Павелиц је био комадант хрватски устаса највецих нацифасистицки злоцинаца, крволока и убица у Другом свјетдког рату. ЗАТО изједнацавати Дразу и Павелица могу само хрвати који се Бога не боје а народа за своје поцињене злоцине никада не стиде!

Name

Колега банана

02.08.2016 17:19

Немој ти Дачићу те шупље,прочитани сте.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Соко

02.08.2016 17:37

Лицно сам те слусао кад си говорио да је Драза за тебе злоцинац,па према томе залози се прво тамо гдје имас власт да се то у вези Дразе понисти,а ово у вези Хрватске потпуно си у праву,треба фасизам осудјивати и помогуцности безусловно сасијецати,без обзира гдје се појављује.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Киклоп

02.08.2016 17:40

Како ниси на доцеку Боровцанину у Бјељини?

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДУХ

02.08.2016 18:19

Немој Дацо тако остро смири се добицес притисак!

ОДГОВОРИТЕ
Name

yугословен

02.08.2016 18:32

КАО СВЕ СМЕТА А ПАРЕ У ДЗЕПУ НЕ СМЕТАЈУ НИКОМ ДА ТЕ ПАРЕ НАРОД ИМА ВИ ПОЛИТИЦАРИ НЕБИ ПОСТОЈАЛИ

ОДГОВОРИТЕ