"Ako moramo biti kao Hrvati, onda ne hvala!"

Šef srpske diplomatije Ivica Dačić kaže da Hrvatska ne odgovara ni na jedno pitanje Srbije, kao i da je poziv da se Beograd okrene budućnosti "tragikomičan".

Srbija 02.08.2016 | 18:50
"Ako moramo biti kao Hrvati, onda ne hvala!"
"Kovač kaže Hrvatska jeste EU, a mi nismo. Ako je uslov da budemo deo EU to da budemo kao Hrvatska, da budemo revizionisti koji rehabilituju nacizam, fašizam i ustaštvo, onda mi nećemo u EU. Pitanje je i dokle će ta EU da bude gluvonema", rekao je Dačić.

Kako je naveo, pitanje je zašto niko ne reaguje na sve što se događa u Hrvatskoj i ocenio da Zapad i EU u ovom trenutku vode "politiku ne verujemo svojim očima".

"Ne želim ja da destabilizujem odnose, ovo je naša dužnost, da branimo zemlju, narod i interese. Zamislite da neka druga zemlja krene da rehabilituje ratne zločince", rekao je Dačić.

Ministar u tehničkom mandatu je naveo i da Hrvatska nije konkretno odgovorila ni na jedno pitanje o reviziji istorijskih činjenica i rehabilitaciji NDH.

"To je država koja je bila nacistička tvorevina, koja je počinila velike zločine, pre svega nad Srbima. Pa Hrvatska je spasila dušu ulaskom u Kraljevinu Srba, Hrvata i Slovenaca. Na svaki konkretan upit, zašto su rehabilitovali Stepnica, o Glavašu, spomeniku Barešiću, incidentima u Srbu, nema odgovora ili je odgovor da je to velikosrpska agresija. To uvek kažu kada nemaju šta da odgovore", kaže Dačić.

On je rekao da je "tragikomično da Hrvatska poziva na okretanje ka budućnosti" i istakao da u Hrvatskoj sve više deci daju ime Ante.

"Kovačevo izlaganje je traktat očigledne mržnje prema Srbiji, Srbima i premijeru Vučiću", rekao je Dačić.

Izvor: B92

Komentari / 8

Ostavite komentar
Name

ko je ko

02.08.2016 19:10

Draze je bio humanista, vidi a pavelic zlocinac bravo.

ODGOVORITE
Name

KS

02.08.2016 20:02

U pravu si,jeste tako a i ti znas.Koliko je poslije pavelica ostalo mrtvih?Neznam kako iko ima snage i obraza da poredi njih dvojicu a znamo svi sta bile ustase i sta su radile.Stidi se!Ne kazem da je i Drazo bio humanitarac

Name

Mihailo Mikic

02.08.2016 20:17

Draza i Pavelic se nemogu nikada porediti. Izmedju njih je velika razlika kao izmedju Zrtve i dzelata. Oni su bili porodjeni zlonamjerno samo od strane komunistickog rezima JB Tita. On je zeleo da poredjenjem Draze i Pavelica napravi paralelu izmedju slobodarski SRBa i robski hrvata. Takvo prestavljanje dogadjaja iz vremena Drugog svjetskog rata ne odgovara istorijskoj istini. Draza je bio antifasista a Pavelic fasista i sluga ludog Hitlera. Draza je bio komadan JV u Otadzbini i prvi gerilac u nacifasizmom porobljenoj Evropi, a Pavelic je bio komadant hrvatski ustasa najvecih nacifasisticki zlocinaca, krvoloka i ubica u Drugom svjetdkog ratu. ZATO izjednacavati Drazu i Pavelica mogu samo hrvati koji se Boga ne boje a naroda za svoje pocinjene zlocine nikada ne stide!

Name

Kolega banana

02.08.2016 19:19

Nemoj ti Dačiću te šuplje,pročitani ste.

ODGOVORITE
Name

Soko

02.08.2016 19:37

Licno sam te slusao kad si govorio da je Draza za tebe zlocinac,pa prema tome zalozi se prvo tamo gdje imas vlast da se to u vezi Draze ponisti,a ovo u vezi Hrvatske potpuno si u pravu,treba fasizam osudjivati i pomogucnosti bezuslovno sasijecati,bez obzira gdje se pojavljuje.

ODGOVORITE
Name

Kiklop

02.08.2016 19:40

Kako nisi na doceku Borovcaninu u Bjeljini?

ODGOVORITE
Name

DUH

02.08.2016 20:19

Nemoj Daco tako ostro smiri se dobices pritisak!

ODGOVORITE
Name

yugosloven

02.08.2016 20:32

KAO SVE SMETA A PARE U DZEPU NE SMETAJU NIKOM DA TE PARE NAROD IMA VI POLITICARI NEBI POSTOJALI

ODGOVORITE