6 здравих намирница са најдужим роком трајања

Истина је да већина намирница које купујемо садрже конзервансе, али и у радњи се може пронаћи много здраве хране чији је рок трајања веома дуг, а ово су неке од таквих намирница.

Здравље 02.08.2016 | 10:41
6 здравих намирница са најдужим роком трајања
БАДЕМИ
Бадеми су пуни мононезасићених масних киселина, и сјајан су извор витамина Е и влакана. Рок трајања им је чак годину дана уколико их држите у фрижидеру.

СМЕЂИ ПИРИНАЧ
Овај пиринач је пун влакана, витамина Е и антиоксиданата. На собној температури може да стоји чак годину дана. Након што отворите паковање, рок трајања му је шест месеци.

ЧИА СЕМЕНКЕ
Пуне су влакана и калцијума, а стручњаци кажу и да смањују крвни притисак. Уколико их држите у фрижидеру, мирни сте годину дана.

УРМЕ
Урме су једино природно “дехидрирано” воће пуно влакана, и идеалан начин да засладите оброк. Добро затворене на собној температуре могу да стоје шест месеци, а у фрижидеру и годину дана.

ПУТЕРИ ОД КОШТУЊАВОГ ВОЋА
Они су сјајан извор протеина и мононезасићених масних киселина, а на собној температуре могу да се одрже до девет месеци, уколико су неотворени. Када их отворите, могу да стоје три месеца.

МАСЛИНОВО УЉЕ
Изврстан је извор мононезасићених масних киселина. Неотворена боца ће вам на собној температуре потрајати годину дана, а када је отворите, мирни сте шест месеци.

Блиц жена
фото: интернет
 

Коментари / 0

Оставите коментар