6 zdravih namirnica sa najdužim rokom trajanja

Istina je da većina namirnica koje kupujemo sadrže konzervanse, ali i u radnji se može pronaći mnogo zdrave hrane čiji je rok trajanja veoma dug, a ovo su neke od takvih namirnica.

Zdravlje 02.08.2016 | 10:41
6 zdravih namirnica sa najdužim rokom trajanja
BADEMI
Bademi su puni mononezasićenih masnih kiselina, i sjajan su izvor vitamina E i vlakana. Rok trajanja im je čak godinu dana ukoliko ih držite u frižideru.

SMEĐI PIRINAČ
Ovaj pirinač je pun vlakana, vitamina E i antioksidanata. Na sobnoj temperaturi može da stoji čak godinu dana. Nakon što otvorite pakovanje, rok trajanja mu je šest meseci.

ČIA SEMENKE
Pune su vlakana i kalcijuma, a stručnjaci kažu i da smanjuju krvni pritisak. Ukoliko ih držite u frižideru, mirni ste godinu dana.

URME
Urme su jedino prirodno “dehidrirano” voće puno vlakana, i idealan način da zasladite obrok. Dobro zatvorene na sobnoj temperature mogu da stoje šest meseci, a u frižideru i godinu dana.

PUTERI OD KOŠTUNJAVOG VOĆA
Oni su sjajan izvor proteina i mononezasićenih masnih kiselina, a na sobnoj temperature mogu da se održe do devet meseci, ukoliko su neotvoreni. Kada ih otvorite, mogu da stoje tri meseca.

MASLINOVO ULJE
Izvrstan je izvor mononezasićenih masnih kiselina. Neotvorena boca će vam na sobnoj temperature potrajati godinu dana, a kada je otvorite, mirni ste šest meseci.

Blic žena
foto: internet
 

Komentari / 0

Ostavite komentar