За крај паклене куповине - Аксел Витсел!

Матић и Матуиди су, ипак, недостижни за Стару даму! Ипак, постоји одређено неслагање са Зенитом око цене белгијског везисте...

Фудбал 01.08.2016 | 15:00
За крај паклене куповине - Аксел Витсел!
Миралем Пјанић, Дани Алвес, Меди Бенатија, Марко Пјаца, Гонзало Игуаин, па на крају и - Аксел Витсел?

Готово је извесно да ће се Јувентусов бомбастични прелазни рок завршити још једном куповином, а после детаљне анализе односа цене и квалитета, тачније доступности на тржишту први оперативац Бјанконера Бепе Марота изабрао је управо белгијског везисту.

Шопингом у Санкт Петербургу Стара дама би затворила и последњу рупу у тиму, која ће дефакто настати све извеснијим одласком Пола Погбе у Манчестер јунајтед кроз мегатрансфер који се чека недељама уназад. 

А у редовима италијанског шампиона су изабрали наследника из најуже конкуренције. Аксел Витсел је стао испред Немање Матића и Блеза Матуидија, иако су обојица донедавно важили као прве опције.

Међутим, Јувентус је наишао на две велике препреке које су добрано утицале на овакав расплет. Наиме, Челсијев менаџер Антонио Конте обележио је Матића као врло важног играча у систему и једног од оних који нису на продају што практично значи да би и Реал, који се помиње као најновији купац српског репрезентативца, имао готово недостижан циљ. 

Са Блезом Матуидијем је ситуација мало другачија. Нови тренер ПСЖ Унај Емери недавно је поручио Матуидиију да је слободан са избором нове средине након што је на Парк принчева стигао Гжегож Криховјак, али је Јувентусу цифра од 40.000.000 евра - превелика! Посебно сада када је издвојен рекордан новац за куповину Гонзала Игуаина. 

Због тога је у први план и излетео Витсел, који је већ одбио позиве Роме и Наполија, али Јувентус чека као озебао сунце. Наравно, све зависи од тога да ли ће Погба отићи.

Проблематика у потенцијалном трансферу белгијског сидраша јесте то што Зенит тражи бар 25.000.000 евра, а Јуве не планира да плати више од 18.000.000. Опет, из финансијских разлога. 

Али, и Витсел и Зенит, а посебно Јуве, надају се позитивном исходу преговора. Јер, играчу је потребан нови изазов, Зенит не жели фудбалера који главом више није на истом месту, док би Јувентус прекрижио све ставке на шопинг листи и тако комплетирао један од најјачих прелазних рокова у клупској историји.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар