Za kraj paklene kupovine - Aksel Vitsel!

Matić i Matuidi su, ipak, nedostižni za Staru damu! Ipak, postoji određeno neslaganje sa Zenitom oko cene belgijskog veziste...

Fudbal 01.08.2016 | 15:00
Za kraj paklene kupovine - Aksel Vitsel!
Miralem Pjanić, Dani Alves, Medi Benatija, Marko Pjaca, Gonzalo Iguain, pa na kraju i - Aksel Vitsel?

Gotovo je izvesno da će se Juventusov bombastični prelazni rok završiti još jednom kupovinom, a posle detaljne analize odnosa cene i kvaliteta, tačnije dostupnosti na tržištu prvi operativac Bjankonera Bepe Marota izabrao je upravo belgijskog vezistu.

Šopingom u Sankt Peterburgu Stara dama bi zatvorila i poslednju rupu u timu, koja će defakto nastati sve izvesnijim odlaskom Pola Pogbe u Mančester junajted kroz megatransfer koji se čeka nedeljama unazad. 

A u redovima italijanskog šampiona su izabrali naslednika iz najuže konkurencije. Aksel Vitsel je stao ispred Nemanje Matića i Bleza Matuidija, iako su obojica donedavno važili kao prve opcije.

Međutim, Juventus je naišao na dve velike prepreke koje su dobrano uticale na ovakav rasplet. Naime, Čelsijev menadžer Antonio Konte obeležio je Matića kao vrlo važnog igrača u sistemu i jednog od onih koji nisu na prodaju što praktično znači da bi i Real, koji se pominje kao najnoviji kupac srpskog reprezentativca, imao gotovo nedostižan cilj. 

Sa Blezom Matuidijem je situacija malo drugačija. Novi trener PSŽ Unaj Emeri nedavno je poručio Matuidiiju da je slobodan sa izborom nove sredine nakon što je na Park prinčeva stigao Gžegož Krihovjak, ali je Juventusu cifra od 40.000.000 evra - prevelika! Posebno sada kada je izdvojen rekordan novac za kupovinu Gonzala Iguaina. 

Zbog toga je u prvi plan i izleteo Vitsel, koji je već odbio pozive Rome i Napolija, ali Juventus čeka kao ozebao sunce. Naravno, sve zavisi od toga da li će Pogba otići.

Problematika u potencijalnom transferu belgijskog sidraša jeste to što Zenit traži bar 25.000.000 evra, a Juve ne planira da plati više od 18.000.000. Opet, iz finansijskih razloga. 

Ali, i Vitsel i Zenit, a posebno Juve, nadaju se pozitivnom ishodu pregovora. Jer, igraču je potreban novi izazov, Zenit ne želi fudbalera koji glavom više nije na istom mestu, dok bi Juventus prekrižio sve stavke na šoping listi i tako kompletirao jedan od najjačih prelaznih rokova u klupskoj istoriji.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar