Дискриминација дјеце погинулих бораца

У Бијељини је тренутно око 230 незапослених из категорије дјеце погинулих бораца, а више од 600 их је евидентирано у градском Одјељењу за борачко-инвалидску заштиту, рекао је предсједник Градске организације породица заробљених и погинулих бораца и несталих цивила Мишо Полетан у Бијељини на Округлом столу о могућностима и начину запошљавање дјеце погинулих бораца.

Република Српска 29.07.2016 | 19:20
Дискриминација дјеце погинулих бораца
Иако анализе показују да би се у одређеним јавним установама могло запослити неколико десетина дјеце погинулих бораца, Полетан тврди да конкретних обећања нема.

Осим незапослености, припадници ове категорије сусрећу са разним облицима дискриминације, додаје Полетан.

Данијела Криловић – Вучић већ четири године је на Бироу за запошљавање и једна је од много дјеце погинулих бораца за које ни са дипломама високошколских установа у Републици Српској нема радног мјеста.

Скуп је одржан у згради Градске управе Бијељине, а осим дјеце погинулих бораца, у раду су учествовали и директори из јавног и реалног сектора који би могли печатом фирме коју претстављају овјерити неку од 600 радних књижица дјеце погинулих бораца са подручја града Бијељине.

(БН телевизија)

Коментари / 3

Оставите коментар
Name

како год

29.07.2016 18:16

Колику плату има нацелник за борацка питања? За једно цетворо запослених у привстном сектору.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мами

29.07.2016 18:41

Бројке и ниста друго! Назалост! Највисе у РС узивају дезертери!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Кумиц

29.07.2016 20:55

Данас сједим у кафицу и гледам на путевима само демобилисани борци возе голфа 2

ОДГОВОРИТЕ