Diskriminacija djece poginulih boraca

U Bijeljini je trenutno oko 230 nezaposlenih iz kategorije djece poginulih boraca, a više od 600 ih je evidentirano u gradskom Odjeljenju za boračko-invalidsku zaštitu, rekao je predsjednik Gradske organizacije porodica zarobljenih i poginulih boraca i nestalih civila Mišo Poletan u Bijeljini na Okruglom stolu o mogućnostima i načinu zapošljavanje djece poginulih boraca.

Republika Srpska 29.07.2016 | 19:20
Diskriminacija djece poginulih boraca
Iako analize pokazuju da bi se u određenim javnim ustanovama moglo zaposliti nekoliko desetina djece poginulih boraca, Poletan tvrdi da konkretnih obećanja nema.

Osim nezaposlenosti, pripadnici ove kategorije susreću sa raznim oblicima diskriminacije, dodaje Poletan.

Danijela Krilović – Vučić već četiri godine je na Birou za zapošljavanje i jedna je od mnogo djece poginulih boraca za koje ni sa diplomama visokoškolskih ustanova u Republici Srpskoj nema radnog mjesta.

Skup je održan u zgradi Gradske uprave Bijeljine, a osim djece poginulih boraca, u radu su učestvovali i direktori iz javnog i realnog sektora koji bi mogli pečatom firme koju pretstavljaju ovjeriti neku od 600 radnih knjižica djece poginulih boraca sa područja grada Bijeljine.

(BN televizija)

Komentari / 3

Ostavite komentar
Name

kako god

29.07.2016 18:16

Koliku platu ima nacelnik za boracka pitanja? Za jedno cetvoro zaposlenih u privstnom sektoru.

ODGOVORITE
Name

mami

29.07.2016 18:41

Brojke i nista drugo! Nazalost! Najvise u RS uzivaju dezerteri!

ODGOVORITE
Name

Kumic

29.07.2016 20:55

Danas sjedim u kaficu i gledam na putevima samo demobilisani borci voze golfa 2

ODGOVORITE