Украјина забранила рад 243 руске компаније

Украјина је забранила рад 243 руске компаније на својој територији због њихове сарадње са предузећима на територији Донбаса који није под контролом Кијева, саопштила је данас прес служба Украјинске службе безбедности.

Свијет 29.07.2016 | 17:40
Украјина забранила рад 243 руске компаније
"Према материјалима Украјинске службе безбједности, обустављене су економске активности 243 руске компаније", наводи се у саопштењу прес службе, а преноси руска агенција Тас с.

Руске компаније које сарађују са Украјином у складу са законом нису предмет економских санкција које је увео украјински предсједник Петро Порошенко, додаје се у саопштењу.

"Званични Кијев вјерује да ће украјински произвођачи моћи да потпуно надомијесте увоз од руских компанија које су добиле забрану", наводи се у саопштењу.

Декретом украјинског предсједника из септембра 2015. године уведене су специјалне економске и рестриктивне мјере против 388 појединаца, међу којима су руски држављани, политичари, директори, новинари и становници Донбаса, али и санкције против 105 правних лица, преноси руска агенција.

(Тањуг)

Коментари / 0

Оставите коментар