Ukrajina zabranila rad 243 ruske kompanije

Ukrajina je zabranila rad 243 ruske kompanije na svojoj teritoriji zbog njihove saradnje sa preduzećima na teritoriji Donbasa koji nije pod kontrolom Kijeva, saopštila je danas pres služba Ukrajinske službe bezbednosti.

Svijet 29.07.2016 | 17:40
Ukrajina zabranila rad 243 ruske kompanije
"Prema materijalima Ukrajinske službe bezbjednosti, obustavljene su ekonomske aktivnosti 243 ruske kompanije", navodi se u saopštenju pres službe, a prenosi ruska agencija Tas s.

Ruske kompanije koje sarađuju sa Ukrajinom u skladu sa zakonom nisu predmet ekonomskih sankcija koje je uveo ukrajinski predsjednik Petro Porošenko, dodaje se u saopštenju.

"Zvanični Kijev vjeruje da će ukrajinski proizvođači moći da potpuno nadomijeste uvoz od ruskih kompanija koje su dobile zabranu", navodi se u saopštenju.

Dekretom ukrajinskog predsjednika iz septembra 2015. godine uvedene su specijalne ekonomske i restriktivne mjere protiv 388 pojedinaca, među kojima su ruski državljani, političari, direktori, novinari i stanovnici Donbasa, ali i sankcije protiv 105 pravnih lica, prenosi ruska agencija.

(Tanjug)

Komentari / 0

Ostavite komentar