Лукач нагло "заволио" Салиховића и Вилића!

Влада Републике Српске и министар Драган Лукач треба народу да објасне како то да су им прихватљивији Горан Салиховић и Мирсад Вилић од Драгана Мектића и Перице Станића јер се испоставило да је Лукач признао да му у Одлуци о формирању Координационог тијела за борбу против тероризма ништа није било спорно осим Мектића и Станића, изјавила је на конференцији за новинаре у Источном Сарајеву потпредсједница СДС-а и предсједавајућа Клуба посланика СДС-а у Представничком дому Александра Пандуревић.

Босна и Херцеговина 29.07.2016 | 15:26
Лукач нагло "заволио" Салиховића и Вилића!
''Лукач је, како се испоставило у његовој изјави од прије два дана, замјерио Мектићу да је ‘’урадио противзаконите ствари’’ јер је предложио да Координационо тијело води министар безбједности, док он ту жели Горана Салиховића. Врло чудно, с обзиром на то да СНСД спори легитимитет Тужилаштву БиХ и против је његовог јачања, па чак ни тужбу због пописне преваре и инжињеринга нису хтјели да предају да не би тобоже ‘’дали легитимитет Тужилаштву БиХ’’.

"Питам министра Лукача да ли тајна његове љубави и повјерења према Салиховићу лежи у бројним предметима који се налазе у Салиховићевим рукама а у којима су осумњичени највиши функционери СНСД-а и њима блиски тајкуни!'', истакла је Пандуревићева, наглашавајући да су се Лукач и фабрика лажи РТРС заплели у своје трице и сплетке.

Осим што је Драгану Лукачу, казала је, дражи Горан Салиховић од Драгана Мектића, испоставило се и да му је Мирсад Вилић, који је до јуче био главни кривац за напад на премијера Вучића, прихватљивији од Перице Станића, директора СИПА.

''Наиме, Оперативна група за борбу против тероризма, друго тијело у којем сједе оперативци, до сада је функционисала у просторијама СИПА-е, али министар Лукач сада жели да је преда Дирекцији за координацију полицијских тијела која нема ниједну законску надлежност по питању борбе против тероризма!"

"Замислите, смета му да у Дирекцији буде Еуропол, иако је њена законска обавеза сарадња са Еурополом, али жели да тамо буде Оперативна група иако Дирекција нема никакву надлежност по питању тероризма"!

"Ваљда му не одговара ни Перица Станић јер се одупро свим притисцима да у фиокама држи неке истраге о криминалу и врло ефикасно је предао извјештаје о бројним аферама.'', истакла је потпредсједница СДС-а, додавши да су '' Лукачу, Влади Републике Српске и РТРС једино сметали Мектић и Станић које су трампили за Салиховића и Вилића''.

Она је подсјетила и да министар Лукач говори неистину када тврди да није био упознат са Одлуком о формирању Координационог тијела за борбу против тероризма и прочитала вијест од 25.маја 2015.: ''

Лукач и Мектић најавили формирање оперативне групе!

Министри Драган Лукач и Драган Мектић најавили су формирање Ударне и Оперативне групе за борбу против тероризма у БиХ.

План министара безбједности и унутрашњих послова јесте формирање Ударне и оперативне групе за борбу против тероризма. Тај план још није упућен на разматрање Савјету министара алли су консултације већ почеле. Формирање Оперативне и ударне групе неопходно је, кажу и Драган Лукач и Драган Мектић јер је тероризам постао озбиљан проблем у БиХ.

Министри су на састанку у Бањалуци причали и о прављењу Државне стратегије за борбу против тероризма. Најавили су локално дјеловање у тој борби.’’, написано је у вијести коју се пренијели сви медији.

Пандуревићева је навела и да формално-правно, Ударна група за борбу против тероризма у којој сједе министри и директори полицијских агенција, као Оперативна група за борбу против тероризма постоје још од 2004.године и установљене су одлукама Савјета министара објављеним у Службеним гласницима БиХ 33/04,21/06 И 8/14, што изгледа није познато само Лукачу и РТРС-у.

''Нови чланови ове двије групе никада нису именовани, иако је претходним истекао мандат и формално су чланови Ударне групе за борбу против тероризма још увијек бивши министри и директори аполицијских агенција које је именовао бивши министар Фахрудин Радончић 2013.године, тако да је онај прекјучерашњи састанак једно неформално дружење функционера од којих су само Горан Салиховић и директор Федералне управе полиције још увијек чланови Ударне групе'', констатовала је потпредсједница СДС Александра Пандуревић.

Одлуком о формирању Координационог тијела, истакла је, министар Мектић је желио урадити три ствари:

-Преименовати Ударну групу за борбу против тероризма у Координационо тијело.

-Попунити по функцијама то тијело јер оно формално није попуњено зато што никада није донијета одлука о именовању нових министара и директора.

-На челу Координационог тијела није главни тужилац него министар безбједности.

''То су једине три разлике у односу на старе одлуке, све остало је преписано из постојећих одлука које су на снази'', примијетила је.

Докле сеже јефтино политиканство, показују и закључци Владе РС којима се оспорава одлука министра Мектића, а који само показују неозбиљност и дерогацију ауторитета Владе, истакла је Пандуревићева и навела три примјера:

1. Влада РС сматра ‘’ да је неуставно и незаконито да Оперативно тијело спроводи оперативне мјере и радње’’
У члану 3. став (6) тачка б. Одлуке о формирању Оперативне групе из 2006. стоји да она ‘’проводи истраге са циљем борбе против тероризма, а да би постигла овај циљ има право да утемељи заједничке истражне тимове’’.

А у Мектићевој одлуци пише да Оперативна група ‘’проводи истраге у вези са кривичним дјелом тероризма’’… У чему је разлика?

2. Влада такође као ''незаконито одбације да се финансирање Координационог тијела врши из буџета институција БиХ'', а у одлуци из 2006. пише да се средства за њихов рад осигуравају у буџету Министарства безбједности.

3. Влада неуставним и незаконитим сматра , како кажу, ‘’јачање надлежности Тужилаштва БиХ’’ јер је Мектићевом одлуком предвиђено да Оперативном групом руководи шеф одсјека за тероризам у Тужилаштву БиХ. У одлуци из 2006. године, члан 3. став (5) пак пише да Група ради под надзором ‘’Министарства безбједности И под водством тужиоца БиХ који је формални шеф Групе ‘’

''Много је још оваквих примјера због којих позивам госпођу Цвијановић и господина Лукача да одговоре: У чему је разлика овдје? Да ли је могуће да нису знали за одлуке из 2004. и 2006. године? То би значило да су површни и да неозбиљно приступају свом послу због чега треба одмах да оду".

"Ако су знали за ове старе одлуке, зашто лажу и манипулишу народом? Да ли људи овдје треба да почну да масовно гину као по Европи да би њих двоје и фабрика лажи РТРС схватили да борба против тероризма није за играње и манипулисање?"

"Зар су толико ниско пали и ослијепили од власти да су им људски животи мање битни од трица, кучина и јефтиних поена? Како то да су им дражи Салиховић и Вилић, од Мектића и Станића?'', запитала је Пандуревићева.

Министар Мектић и директор Станић, нагласила је, имају пуну подршку СДС-а да заштите народ и од криминалаца и од терориста, а господину Лукачу би корисније било да и он почне да ради, док од Цвијановићке то не можемо очекивати.

(БН телевизија)

Коментари / 38

Оставите коментар
Name

Прпа

29.07.2016 13:30

Лукац преко Салиховица средјује амнестију за Додика!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дјоко

29.07.2016 13:51

Јасно као дан...а ту је и спијун Зенга

Name

Сјецање

29.07.2016 17:51

Сјећа ли се ико текста који је прије годину објављен о министровој прошлости у предвечерје рата у БиХ и сукобу са једним БЛ бизнисменом.

Name

МУП

29.07.2016 13:33

Лукач да среди стање у МУП-у, а не специјалци да му буду пљачкаши и рекеташи... Мектић и Станић су поштени људи и свака част Пандуревићки што скреса Лукачу.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Патриота-борац

29.07.2016 13:34

Тако је Алеx, само аргументима а они нека сплеткаре... Није чудо што лажу јер ко краде тај и лаже.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лаки

29.07.2016 13:45

Као да је то Лукацева одлука. Он је само урадио ста је тата наредио.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саса

29.07.2016 13:51

У праву си... Ни Додик несто висе не помиње Салиховица и Тузиластво. Неце изненадити да Салиховицу уруци кљуцеве Бања Луке.

Name

птице на грани

29.07.2016 13:54

Додо и његов циркус

ОДГОВОРИТЕ
Name

оф ЈооП

29.07.2016 16:33

О цему ти ....какав циркус, све по налогу ;)

Name

Ув

29.07.2016 13:56

Браво Александра ти и даље узимај плату од 6,7 хиљада и прицај о постењу :) као и остали наси политицари били плави или црвени

ОДГОВОРИТЕ
Name

xy

29.07.2016 14:08

Па није их украла.И ти на листу, у скупстину, и ето плате. Ако се бацис на Спирица, уз плату мозес сврнути и стан у Бецу, Новом Саду, Београду, Бања Луци....

Name

Вјер

29.07.2016 15:43

Е да је тако лако у скупстину сви бисмо били на листама. Зна се колико пара, неморала и сл. треба да би био на листи неке јаце странке као она

Name

Освит

29.07.2016 14:00

Они и ми,и једни и други мислите да се око вас врти свијет, зато смо и догурали до сметљиста Европе ми обицни градани, сто се за вас политицаре бас не би могло реци,вас је стандард изнад европског.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саборац

29.07.2016 14:01

Био сам саборац двојице Драгана и у том времену обојица су били храбри и јунаци. Треба да се зна и да је Мектиц спасао зивот Лукацу и под кисом га метака извукао рањеног са линије.И сад се присјецам тога и људски питам-ако је Лукац такав данас према Мектицу, ста други да оцекују!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Саборац Д

29.07.2016 16:25

Пријатељу, испричај нам мало више о тој ситуацији, ако знаш. Звучи невјероватно, али живот је чудо...поздрав

Name

Референдум

29.07.2016 14:27

Хоцемо референдум да се изјаснимо јесмо ли за Салиховица и Вилица или Мектица и Станица! Хајде Миле ако смијес!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Хм

29.07.2016 15:00

Бандит је све довео до апсурда. Народ му је то омогућио. Или су сви избори до сад сваки пут били покрадени. Да ли су у те преваре упетљани и прсти медјународних представника????

ОДГОВОРИТЕ
Name

Странци

29.07.2016 15:17

Брате, наравно да су уплетени. Њима и требају корумпирани политичари које увијек могу уцјенити и доћи до својих циљева.

Name

Хм

29.07.2016 16:04

У праву си. Да су овдје хтјели увести реда, и помоци нам, могли су то урадити одмах послије рата. Медјутим, они нас 20 година врте и круг.

Name

ре референдум

29.07.2016 15:26

ПА ТИ СТВАРНО НЕЗНАС КО ЈЕ ДОДИК А КО МЕКТИЦ-ИДИ НА ОДМОР

ОДГОВОРИТЕ
Name

Референдим

29.07.2016 16:57

Знам: Додик је лопов, а Мектиц гања лопове.

Name

лига

29.07.2016 15:42

Александра буди паметна па Салиховиц је СНСД ов цовјек води крупне истраге лидера СНСД-а лицно он конкретно за Николу Спирица и Милорада Додика и он им треба на целу зог коордиоционог тијела да избаце из игре Станица и Мектица.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Боxон

29.07.2016 16:30

Не браним никога, али чињеница је да је Лукач дао све осим живота за РС. Мислим да би сви према таквима требали да.искажу више поштовања

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

29.07.2016 16:40

Не баљезгај. Дјеца палих бораца не могу да надју посао а он се вози у скупоцјеној лимузини.

Name

Истина

29.07.2016 16:56

Тацно.Био је добар борац,а онда га је баба Биља узела под своје и отад је други цовјек.

Name

Моле кости, Бозе им опрости!

29.07.2016 17:41

Сто је са поштивањем оних чије кости још нису сахрањене? И неће ни бити. А фамилије живе у биједи. Зна се Ко је добро уновчио своје учешће у рату и наплатио на рачун свих нас. Кога да поштујемо? Политичаре?

Name

Биљана Плавсиц

29.07.2016 18:11

Многим протувама, полусвијету, криминалцима, хохстаплерима је ваљала и помогла. Само народу није. То јој је као и Крајиснику најсвјетлија особина.

Name

Рр

29.07.2016 18:23

Лукац, лукац, лукац, а онај Лукац сто је био са Хамдијом Тигром у јединици поцетком '92, па након инцидента у ком је убио муслимана морао преци на српску страну јер га нису могли од освете заститити.

Name

борац

29.07.2016 18:26

Боxон, не лупетај, море је оних који су дали све за РС,. а Лукац је један од мало оних који су се боговски наплатили.

Name

камелеон

29.07.2016 18:00

Па волиш и ти Амира па у чему је проблем. То је твој избор.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ос

29.07.2016 18:41

СДА је вољом оног ко је намјестио резултате избора формално у власти са Савезом за промјене а неформално су Бакир, Додик ии Цовиц у талу. На нивоу дрзаве, Савез за промјене не мозе урдфити ниста. Мозе СИПА открити колико год тога хоце али то све тузиластво и суд помнозе с нулом. То се све плаца, наравно, нема ниста дзабе, рекет је одавно познат а на Балкану нема дзабе ни код старе бабе.

ОДГОВОРИТЕ
Name

БЛ

29.07.2016 18:52

Лукац нека рјесава убиства по Бањалуци.Постали смо дивљи запад.

ОДГОВОРИТЕ
Name

месар

30.07.2016 08:19

Драга александра сви морају да мисле ко Милорад и да прицају сто њему импонујр инаце нога као сто је добио Јовициц.....

ОДГОВОРИТЕ
Name

Дуле Лукач

30.07.2016 08:29

Кажи, цуро, јесам ли ти први? - Јеси, Дуле, кад одбијеш нуле!"

ОДГОВОРИТЕ
Name

ЈЈ

30.07.2016 09:33

Хало александра висте на власти на дрзавном нивоу а ослобадјају вам ратног злоцинца ОРИЦА толико о вама

ОДГОВОРИТЕ
Name

Ре

30.07.2016 10:09

??? О чему ти? Ко је припремао оптузницу и свједоке?

Name

Ја

30.07.2016 12:58

Оцењивање је радња којом вршимо раздвајање онога што јесте на супротности, а затим – приклањајући се једној а избегавајући другу – почињемо своју бесмислену јурњаву за задовољавањем насег ЕГА.Никада не видимо и не чујемо РЕАЛНОСТ већ само сопствене, ЕГО-креиране, Представе

ОДГОВОРИТЕ
Name

Поријекло имовине!!!!???????????

31.07.2016 09:01

Колика плата би овај мјесец, Александра? Ради ли клима свугдје кад додјес? Немој да нам се презнојис од рада и разболис! Теско би било наци замјену за несто сто свако мозе радити... (знас, оно сто бебе стално раде)!!! ОДГОВОР... 5.674 КМ* (* податак за 2014 год), плус неки додаци, плус неки одбори...набере се и 8 тисуца! Мање није сигурнио! Ситница. А о поријеклу имовине, о томе пред сљедеце изборе! :-) Ситница..

ОДГОВОРИТЕ