Лавров боравио приватно у Црној Гори

Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров боравио дан и по приватно у Црној Гори, где је из Порто Монтенегра, са пријатељима крстарио Бококоторским заливом на луксузној јахти "Анедигми", а потом је отпутовао у Словенију, где ће дочекати руског председника Владимира Путина, који ће у посети тој држави боравити у суботу 30. јула.

Регион 29.07.2016 | 14:40
Лавров боравио приватно у Црној Гори
Лавров је, према писању црногорских медија, на тиватски аеродром допутовао приватним авионом у уторак поподне, а у Тивту је боравио до среде увече.

Према информацијама подгоричке Побједе, Лавров је био у приватној посети, а црногорска држава је, сходно значају госта, омогућила све неопходне безбедносне мере током два дана боравка и зато се није могла добити ни једна званична информација из државног протокола.

Иако недостају званичне информације, извесно је да се министар Лавров током те посете није средо са црногорским званичницима, али, како примећује Побједа, ни са тамошњим "русофилских странака".

Поједини лидери црногорске опозиције тек су након контаката са редакцијом Побједе сазнали да је руски министар у Црној Гори.

Званично, није познат идентитет руских пријатеља који су дочекали Лаврова у Тивту и пружили му гостопримство. Извесно је, како се наводи, да домаћини Лаврова нису били ни ни Олег Дерипаска ни Александар Лушков, који имају луксузне некретнине у Црној Гори, управо на Приморју.

Према информацијама Побједе, Лаврова су угостили моћни људи руског бизниса као што су Виталиј Мачицки, председник борда директора Росинвестнефта, велике компаније која се бави експлоатацијом рудног богатства, Александар Чигирински, сувласник Снегири групе која се бави већим грађевинским пословима...

Да је реч о имућним људима, говори податак да су руског министра угостили на јахти марке ,,Велеслеј“ (Wеллеслеy) која плови под малтешком заставом, а чије седмично изнајмљивање кошта, према званичним подацима, компаније која их рентира 220.000 евра. У ту цену је урачуната и услуга скипера и посаде.

Тај тип јахти није тако редак у црногорским водама и прошлих година је виђан, не само у луци Порто Монтенегро, већ и водама око Будве и Светог Стефана. Јахта ,,Анедигми“ је у уторак вече кружила Бококорским заливом да би се усидрила у Љутој.

Из ресторана ,,Стари Млини“ наручена је и посебна вечера - јаретина и хоботница испод сача која је на јахту допремљена чамцем...

Након кратког излета без политике, Сергеј Лавров је јуче напустио Црну Гору и запутио се у Словенију, где ће у суботу бити у делегацији са руским председником Владимиром Путином.

Агенције

Коментари / 0

Оставите коментар