Руски одбојкаши, гимнастичари и триатлонци путују у Рио!

МОК потврђује да су светске федерације одбојке, одбојке на песку, триатлона, гимнастике и мачевања одобриле руским такмичарима учешће на Олимпијским играма у Рију.

Остали спортови 30.07.2016 | 08:15
Руски одбојкаши, гимнастичари и триатлонци путују у Рио!
Још увек је на снази одлука по којој је суспендовано учешће руских спортиста који су раније имали проблема са допингом на Олимпијским играма у Рију. Међутим, потврђено је да су званичним актом из ове скупине искључени руски репрезентативци у одбојци, одбојци на песку, триатлону, гимнастици и мачевању.

Светске федерације тих спортова одобриле су наступ такмичарима из наведених дисциплина упркос томе што се многи од њих доводе у везу са допингом.

Међународни олимпијски комитет (МОК) пре три дана је саопштио је да ће одлуке око суспензије руских спортиста морати да донесу и спортски савези. На овај начин МОК је пренео одговорност на савезе појединачних спортова што се доводи у везу са великом медијском и политичком активношћу која је повезана са одлуком о суспензији руских спортиста.

Коначни закључак је да учешће на Олимпијским играма неће бити дозвољено за више од 100 спортиста укључујући атлетичаре, пливаче, кануисте и веслаче.

Извор: моззартспорт

Коментари / 0

Оставите коментар