Ruski odbojkaši, gimnastičari i triatlonci putuju u Rio!

MOK potvrđuje da su svetske federacije odbojke, odbojke na pesku, triatlona, gimnastike i mačevanja odobrile ruskim takmičarima učešće na Olimpijskim igrama u Riju.

Ostali sportovi 30.07.2016 | 08:15
Ruski odbojkaši, gimnastičari i triatlonci putuju u Rio!
Još uvek je na snazi odluka po kojoj je suspendovano učešće ruskih sportista koji su ranije imali problema sa dopingom na Olimpijskim igrama u Riju. Međutim, potvrđeno je da su zvaničnim aktom iz ove skupine isključeni ruski reprezentativci u odbojci, odbojci na pesku, triatlonu, gimnastici i mačevanju.

Svetske federacije tih sportova odobrile su nastup takmičarima iz navedenih disciplina uprkos tome što se mnogi od njih dovode u vezu sa dopingom.

Međunarodni olimpijski komitet (MOK) pre tri dana je saopštio je da će odluke oko suspenzije ruskih sportista morati da donesu i sportski savezi. Na ovaj način MOK je preneo odgovornost na saveze pojedinačnih sportova što se dovodi u vezu sa velikom medijskom i političkom aktivnošću koja je povezana sa odlukom o suspenziji ruskih sportista.

Konačни zaključak je da učešće na Olimpijskim igrama neće biti dozvoljeнo za više od 100 sportista uključujući atletičare, plivače, kanuiste i veslače.

Izvor: mozzartsport

Komentari / 0

Ostavite komentar