Видео: Сузе Јелене Исинбајеве, љубав за Путина!

Једна од најбољих атлетичарки свих времена, Јелена Исинбајева, заплакала пред Владимиром Путином и руским олимпијцима који ће ићи на Олимпијске игре.

Остали спортови 27.07.2016 | 21:45
Видео: Сузе Јелене Исинбајеве, љубав за Путина!
Она, једноставно, не може да се помири са неправдом, односно оним што сматра за неправду.

Обучена у униформу које ће руски спортисти носити на предстојећим Олимпијским играма у Рио де Жанеиру, руска скакачица мотком Јелена Исинбајева, стала је пред своје колеге и руског председника Владимира Путина и... заплакала.

Исинбајева, светска рекордерка у својој атлетској дисциплини, двострука олимпијска победница, трострука светска шампионка, није могла да задржи сузе после сазнања да она, али и многе њене колеге неће ићи у Бразил због оптужби да су руски спортисти годинама, систематски и уз подршку државем користили недозвољена средства.

Део руских олимпијаца, који су испунили норму, ипак, биће у Бразилу, али многи су остали ускраћени за то право. Између осталих и Исинбајева (власница светског рекорда од 5,09 метара), којој је, као и многим руским атлетичарима, забрањено да се такмичи на највећој смотри спортиста.

Када је изашла за говорницу на свечаности у Кремљу, што је, заправо, био испраћај за руску олимпијску делегацију, Јелена се заплакала.

"Поштовани и уважени Владимире Владимировичу, хвала Вам за сву подршку и вашу жељу која је нама веома важна...", почела је Исинбајева и заплакала.

Добила је аплауз свих у сали, а Путин ју је, готово, очински гледао.

Када се прибрала, додала је:

"Избацили су нас без икаквих доказа без икакве могућности да се одбранимо, да кажемо нешто у своју одбрану! За многе од нас то не би биле прве, већ последње олимпијске игре".

Имала је поруку за оне који немају забрану:

"Идете у Рио де Жанеиро да браните част земље. Покажите свима шта сте у стању да урадите, због себе, али и због нас који остајемо код куће".

Погледајте:



Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар