Video: Suze Jelene Isinbajeve, ljubav za Putina!

Jedna od najboljih atletičarki svih vremena, Jelena Isinbajeva, zaplakala pred Vladimirom Putinom i ruskim olimpijcima koji će ići na Olimpijske igre.

Ostali sportovi 27.07.2016 | 21:45
Video: Suze Jelene Isinbajeve, ljubav za Putina!
Ona, jednostavno, ne može da se pomiri sa nepravdom, odnosno onim što smatra za nepravdu.

Obučena u uniformu koje će ruski sportisti nositi na predstojećim Olimpijskim igrama u Rio de Žaneiru, ruska skakačica motkom Jelena Isinbajeva, stala je pred svoje kolege i ruskog predsednika Vladimira Putina i... zaplakala.

Isinbajeva, svetska rekorderka u svojoj atletskoj disciplini, dvostruka olimpijska pobednica, trostruka svetska šampionka, nije mogla da zadrži suze posle saznanja da ona, ali i mnoge njene kolege neće ići u Brazil zbog optužbi da su ruski sportisti godinama, sistematski i uz podršku državem koristili nedozvoljena sredstva.

Deo ruskih olimpijaca, koji su ispunili normu, ipak, biće u Brazilu, ali mnogi su ostali uskraćeni za to pravo. Između ostalih i Isinbajeva (vlasnica svetskog rekorda od 5,09 metara), kojoj je, kao i mnogim ruskim atletičarima, zabranjeno da se takmiči na najvećoj smotri sportista.

Kada je izašla za govornicu na svečanosti u Kremlju, što je, zapravo, bio ispraćaj za rusku olimpijsku delegaciju, Jelena se zaplakala.

"Poštovani i uvaženi Vladimire Vladimiroviču, hvala Vam za svu podršku i vašu želju koja je nama veoma važna...", počela je Isinbajeva i zaplakala.

Dobila je aplauz svih u sali, a Putin ju je, gotovo, očinski gledao.

Kada se pribrala, dodala je:

"Izbacili su nas bez ikakvih dokaza bez ikakve mogućnosti da se odbranimo, da kažemo nešto u svoju odbranu! Za mnoge od nas to ne bi bile prve, već poslednje olimpijske igre".

Imala je poruku za one koji nemaju zabranu:

"Idete u Rio de Žaneiro da branite čast zemlje. Pokažite svima šta ste u stanju da uradite, zbog sebe, ali i zbog nas koji ostajemo kod kuće".

Pogledajte:



Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar