Наполи: Игуаин је издајник, Јуве играо "прљаво"!

Председник Наполија Аурелио де Лаурентис оптужио је Јувентус да је одиграо "прљаву" игру у вези са трансфером Гонсала Игуаина, ког је назвао издајником.

Фудбал 27.07.2016 | 18:30
Наполи: Игуаин је издајник, Јуве играо "прљаво"!
"Стара дама" довела је Аргентинац тако што је активирала откупну клаузулу из његовог уговора од 94 милиона евра.

"Схватили смо да много ризикијемо одлазак Игуаина после изјава његовог брата, али нисмо их озбиљно схаватали јер смо мислили да неће отићи на овакав начин из клуба. Неки ће можда мислити да је претерано рећи, али ова прича добија пун смисао издаје и незахвалности", рекао је Де Лаурентис за Коријере дело Спорт.

Контроверзни председник истиче да се Јувентус није понашао фер у преговорима, али да жели да затвори причу у "случају Игуаин".

"Постајала је клаузула, али је Јувентус одиграо прљаву игру и тајно обавио медицинске прегледе са играчем. Очекивао сам да ће се другачије понашати. Ипак, све је то фудбал и сентименталности нема места", поручио је Де Лаурентис.

Игуан је три сезоне провео у Напуљу, био љубимац навијача и први стрелац тима, због чега је његов прелазак у Јувентус изазвао велико незадовољсто у граду под Везувом.

Аргентинац је прошле сезоне био први стрелац Серије А са 36 голова, његов трансфер је највећи у историји италијанског фудбала и међу три највећа свих времена, а са 7,5 милиона евра годишње биће најплаћенији играч у Серији А.

Овај 28-годишњи фудбалер је раније играо за Ривер Плејт и Реал Мадрид.

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар