Napoli: Iguain je izdajnik, Juve igrao "prljavo"!

Predsednik Napolija Aurelio de Laurentis optužio je Juventus da je odigrao "prljavu" igru u vezi sa transferom Gonsala Iguaina, kog je nazvao izdajnikom.

Fudbal 27.07.2016 | 18:30
Napoli: Iguain je izdajnik, Juve igrao "prljavo"!
"Stara dama" dovela je Argentinac tako što je aktivirala otkupnu klauzulu iz njegovog ugovora od 94 miliona evra.

"Shvatili smo da mnogo rizikijemo odlazak Iguaina posle izjava njegovog brata, ali nismo ih ozbiljno shavatali jer smo mislili da neće otići na ovakav način iz kluba. Neki će možda misliti da je preterano reći, ali ova priča dobija pun smisao izdaje i nezahvalnosti", rekao je De Laurentis za Korijere delo Sport.

Kontroverzni predsednik ističe da se Juventus nije ponašao fer u pregovorima, ali da želi da zatvori priču u "slučaju Iguain".

"Postajala je klauzula, ali je Juventus odigrao prljavu igru i tajno obavio medicinske preglede sa igračem. Očekivao sam da će se drugačije ponašati. Ipak, sve je to fudbal i sentimentalnosti nema mesta", poručio je De Laurentis.

Iguan je tri sezone proveo u Napulju, bio ljubimac navijača i prvi strelac tima, zbog čega je njegov prelazak u Juventus izazvao veliko nezadovoljsto u gradu pod Vezuvom.

Argentinac je prošle sezone bio prvi strelac Serije A sa 36 golova, njegov transfer je najveći u istoriji italijanskog fudbala i među tri najveća svih vremena, a sa 7,5 miliona evra godišnje biće najplaćeniji igrač u Seriji A.

Ovaj 28-godišnji fudbaler je ranije igrao za River Plejt i Real Madrid.

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar