Нови "Хари Потер" већ обара рекорде

Иако ће се у рукама читалаца наћи тек од поноћи 31. јула, нова књига Џоане Кетлин Роулинг "Хари Потер и уклето дете" већ је књига с највећом претпродајом у Америци, објаво је амерички издавач "Барнс енд Ноубл".

Забава 27.07.2016 | 07:29
Нови "Хари Потер" већ обара рекорде
Нове авантуре Харија Потера, које ће читаоци пратити после девет година од последње књиге о необичном дечаку, нису класична нарација, већ малтене сценарио за представу о младом чаробњаку која се премијерно изводи у Лондону 30. јула.

Према замисли ауторке, радња представе се дешава 19 година после онога што се збило у књизи "Хари Потер и реликвијем смрти", Потер ради у Министарству магије, има троје деце и бори са својом прошлошћу.

Роулингова је одлучила да објави књигу због свих који нису били у прилици да погледају представу у Лондону. Позоришни комад распродат је до маја 2017. године, и биће најава екранизације књиге "Фантастичне звери и где их наћи" који ће публика гледати на биоскопском платну од новембра, а прати и отварање тематског парка Харија Потера у Универзаловом студију у Лос Анђелесу, преноси Ројетерс.

У књижари на интернет сајту Амазон такође кажу да је претпродаја штампане књиге и њене електронске форме незапамћена у Америци. Уредница Амазон Боокс Сеира Виллсон каже да је излазак осме књиге о Харију Потеру велики дан за обожаватеље и да ће млади новом формату приче приступити без проблема, покушавајући да и сами тумаче улоге. Догодовштине чаробњака из Хогворта, описане у седам књига продате су у више од 450 милиона примерака широм света, и преведене на 79 језика. Ова фантастична филмска франшиза зарадила је до сада седам милијарди долара.

Б 92
фото: интернет

Коментари / 0

Оставите коментар