Ц. Гора под опсадом: Стигао шеик Мухамед

Премијер и потпредседник Уједињених Арапских Емирата и владар Дубаија Мухамед бин Рашид ел Мактум, познатији као шеик Мухамед, борави од недеље увече у Тивту.

Регион 26.07.2016 | 19:35
Ц. Гора под опсадом: Стигао шеик Мухамед
"Одмах након слетања на аеродром шеик је искористио вече да прошета луксузним комплексом Порто Монтенегро, који је од пролећа у њиховом власништву", каже саговорник Информера ЦГ.

Арапски инвестициони фонд ИЦД (Инвестмент Цорпоратион оф Дубаи) од маја је власник наутичко-туристичког комплекса Порто Монтенегро, који је купио од канадског милијардера Питера Манка.

Шеик Мухамед дошао је у приватну посету, али ће током боравка у Црној Гори имати сусрет са премијером Милом Ђукановићем.

Богатство шеика Мухамеда, према подацима са интернета, процењује се на више од 20 милијарди долара, што га чини петим најбогатијим монархом света.

Он влада Емиратима од 2006. године. Још док је био принц Дубаија, покренуо је и надгледао бројне пројекте у свом емирату.

Међу њима су најпознатији "Палм Исландс", те суперлуксузни хотел "Бурџ ел Араб". Шеик Мухамед је активно учествовао у планирању "Бурџ Дубаија", највише грађевине на свету.

Власник је удела у бројним фирмама и хотелима, а у његовом власништву је и највећа светска јахта "Дубаи", дуга 160 метара.

Поред тога, власник је најбољих тркачких коња, који су освојили више од 150 трофеја. 

Један од највећих донатора

Шеик Мухамед често се може видети на улицама Дубаија. Живи крајње опуштено и безбрижно, о чему сведоче фотографије на којима се види колико је, заправо, шеик Мухамед приступачан и отворен.

Познат је и као човек који даје позамашне донације, па је тако 2007. године издвојио десет милијарди долара у добротворне сврхе, са циљем побољшања едукације на Блиском истоку, што се сматра једном од највећих донација у историји.

Извор: Информер.цг

Коментари / 6

Оставите коментар
Name

Пасха

26.07.2016 18:03

Хвала богу,арапи и албанци власници црне горе

ОДГОВОРИТЕ
Name

светлост.

26.07.2016 19:02

Браво шејку' дошао ЧОВЕК на своје! Жели ред и мир? Yуго црногорцима никада није добар! ЈОШ једном честитам! А слугама да буду добри' хехееееее.

Name

Муња

26.07.2016 18:11

Да се хоће једном Путин тако показати

ОДГОВОРИТЕ
Name

Милос

26.07.2016 18:14

Продали сте све ! Остало вам је јос дупе

ОДГОВОРИТЕ
Name

рибар

26.07.2016 19:49

Ми висе ништа немамо онолику југу распродасе. сада се кобајаги поносимо овим нашим филџан и банана државама. далеко смо ми догурали сами ћемо се ми унистит не требају нама ратови.

ОДГОВОРИТЕ
Name

клапац

26.07.2016 23:14

Г. овна су преузела све републике бивсе Југославије и све распродала за свој проценат и пуњење будзета. Повратка нема, остаје вам само да се нагузите,.

ОДГОВОРИТЕ