C. Gora pod opsadom: Stigao šeik Muhamed

Premijer i potpredsednik Ujedinjenih Arapskih Emirata i vladar Dubaija Muhamed bin Rašid el Maktum, poznatiji kao šeik Muhamed, boravi od nedelje uveče u Tivtu.

Region 26.07.2016 | 19:35
C. Gora pod opsadom: Stigao šeik Muhamed
"Odmah nakon sletanja na aerodrom šeik je iskoristio veče da prošeta luksuznim kompleksom Porto Montenegro, koji je od proleća u njihovom vlasništvu", kaže sagovornik Informera CG.

Arapski investicioni fond ICD (Investment Corporation of Dubai) od maja je vlasnik nautičko-turističkog kompleksa Porto Montenegro, koji je kupio od kanadskog milijardera Pitera Manka.

Šeik Muhamed došao je u privatnu posetu, ali će tokom boravka u Crnoj Gori imati susret sa premijerom Milom Đukanovićem.

Bogatstvo šeika Muhameda, prema podacima sa interneta, procenjuje se na više od 20 milijardi dolara, što ga čini petim najbogatijim monarhom sveta.

On vlada Emiratima od 2006. godine. Još dok je bio princ Dubaija, pokrenuo je i nadgledao brojne projekte u svom emiratu.

Među njima su najpoznatiji "Palm Islands", te superluksuzni hotel "Burdž el Arab". Šeik Muhamed je aktivno učestvovao u planiranju "Burdž Dubaija", najviše građevine na svetu.

Vlasnik je udela u brojnim firmama i hotelima, a u njegovom vlasništvu je i najveća svetska jahta "Dubai", duga 160 metara.

Pored toga, vlasnik je najboljih trkačkih konja, koji su osvojili više od 150 trofeja. 

Jedan od najvećih donatora

Šeik Muhamed često se može videti na ulicama Dubaija. Živi krajnje opušteno i bezbrižno, o čemu svedoče fotografije na kojima se vidi koliko je, zapravo, šeik Muhamed pristupačan i otvoren.

Poznat je i kao čovek koji daje pozamašne donacije, pa je tako 2007. godine izdvojio deset milijardi dolara u dobrotvorne svrhe, sa ciljem poboljšanja edukacije na Bliskom istoku, što se smatra jednom od najvećih donacija u istoriji.

Izvor: Informer.cg

Komentari / 6

Ostavite komentar
Name

Pasha

26.07.2016 20:03

Hvala bogu,arapi i albanci vlasnici crne gore

ODGOVORITE
Name

svetlost.

26.07.2016 21:02

Bravo šejku' došao ČOVEK na svoje! Želi red i mir? Yugo crnogorcima nikada nije dobar! JOŠ jednom čestitam! A slugama da budu dobri' heheeeeee.

Name

Munja

26.07.2016 20:11

Da se hoće jednom Putin tako pokazati

ODGOVORITE
Name

Milos

26.07.2016 20:14

Prodali ste sve ! Ostalo vam je jos dupe

ODGOVORITE
Name

ribar

26.07.2016 21:49

Mi vise ništa nemamo onoliku jugu rasprodase. sada se kobajagi ponosimo ovim našim fildžan i banana državama. daleko smo mi dogurali sami ćemo se mi unistit ne trebaju nama ratovi.

ODGOVORITE
Name

klapac

27.07.2016 01:14

G. ovna su preuzela sve republike bivse Jugoslavije i sve rasprodala za svoj procenat i punjenje budzeta. Povratka nema, ostaje vam samo da se naguzite,.

ODGOVORITE