Владимир Лучић и званично у Бајерну!

Српски кошаркаш Владимир Лучић потписао је двогодишњи уговор са минхенским Бајерном.

Кошарка 26.07.2016 | 20:45
Владимир Лучић и званично у Бајерну!
Лучић има 27 година, висок је 204 центиметра, а крилни играч је протекле три године био члан шпанске Валенсије.

Бивши капитен Партизана је својевремено био једног од талентованијих играча у Европи, али су га бројне повреде спречиле да достигне пун потенцијал.

"Било ми је сјајно у Валенсији али је време за нешто ново. Васа Мицић ми је причао лепо о Бајерну, а добро ме упознао с клубом и њихов доктор Јохен Хан који ме је лечио прошле године. Мотивисан сам и спреман, надам се успеху у наредној сезони", рекао јеВладимир Лучић за клупски сајт.

Лучић је својевремено бележио скоро 14 поена и 5 скокова у Евролиги као играч Партизана, има велико искуство из елитног такмичења, али ће следеће сезоне са Бајерном играти Еврокуп.

"Владимир је у најбољим кошаркашким годинама, има огромно искуство. Има сјајне физичке предиспозиције, може да игра на обе крилне позиције што ће нам повећати опције у нападу",рекао је директор Бајерна Марко Пешић.

Лучић је прошле сезоне просечно бележио око 6 поена и 3 скока по мечу у Еврокупу. Повремени је репрезентативац Србије који је пет пута био шампион државе, а има и по четири нацинална Купа и АБА лиге. Са Валенсијом је освојио ЕК 2014. године.

Бајерн ће у Еврокупу играти у Групи Ц у којој су још Будућност, МЗТ Скопље, Мурсија, Уникаха и Зенит.

Лучић је професионалну каријеру почео у Партизану, у којем је у сезони 2012/13 био и капитен. Осим редовних наступа у Евролиги, у црно-белом дресу освојио је пет домаћих и четири "јадранске" титуле, уз четири Купа Кораћа, док је у Валенсији за три године освојио Еврокуп (2014).

Извор: Б92

Коментари / 0

Оставите коментар