Vladimir Lučić i zvanično u Bajernu!

Srpski košarkaš Vladimir Lučić potpisao je dvogodišnji ugovor sa minhenskim Bajernom.

Košarka 26.07.2016 | 20:45
Vladimir Lučić i zvanično u Bajernu!
Lučić ima 27 godina, visok je 204 centimetra, a krilni igrač je protekle tri godine bio član španske Valensije.

Bivši kapiten Partizana je svojevremeno bio jednog od talentovanijih igrača u Evropi, ali su ga brojne povrede sprečile da dostigne pun potencijal.

"Bilo mi je sjajno u Valensiji ali je vreme za nešto novo. Vasa Micić mi je pričao lepo o Bajernu, a dobro me upoznao s klubom i njihov doktor Johen Han koji me je lečio prošle godine. Motivisan sam i spreman, nadam se uspehu u narednoj sezoni", rekao jeVladimir Lučić za klupski sajt.

Lučić je svojevremeno beležio skoro 14 poena i 5 skokova u Evroligi kao igrač Partizana, ima veliko iskustvo iz elitnog takmičenja, ali će sledeće sezone sa Bajernom igrati Evrokup.

"Vladimir je u najboljim košarkaškim godinama, ima ogromno iskustvo. Ima sjajne fizičke predispozicije, može da igra na obe krilne pozicije što će nam povećati opcije u napadu",rekao je direktor Bajerna Marko Pešić.

Lučić je prošle sezone prosečno beležio oko 6 poena i 3 skoka po meču u Evrokupu. Povremeni je reprezentativac Srbije koji je pet puta bio šampion države, a ima i po četiri nacinalna Kupa i ABA lige. Sa Valensijom je osvojio EK 2014. godine.

Bajern će u Evrokupu igrati u Grupi C u kojoj su još Budućnost, MZT Skoplje, Mursija, Unikaha i Zenit.

Lučić je profesionalnu karijeru počeo u Partizanu, u kojem je u sezoni 2012/13 bio i kapiten. Osim redovnih nastupa u Evroligi, u crno-belom dresu osvojio je pet domaćih i četiri "jadranske" titule, uz četiri Kupa Koraća, dok je u Valensiji za tri godine osvojio Evrokup (2014).

Izvor: B92

Komentari / 0

Ostavite komentar