Бајернова порука Пешићу: Данке, цоацх!

Баварски клуб опростио се од српског стручњака, који ће уступити место тренера Александру Ђорђевићу.

Кошарка 27.07.2016 | 14:15
Бајернова порука Пешићу: Данке, цоацх!
Александар Ђорђевић преузеће Бајерн Минхен уместо Светислава Пешића, који остаје у клубу као саветник.

Иако још нема саопштења о потпису уговора са новим шефом струке, Баварци су на свом сајту потврдили да се растају од Пешића, који је за четири године у клубу донео једну титулу Бундеслиге и три пута водио тим у Евролиги.

Као разлог одласка популарног "Карија" са места шефа стручног штаба, Бајерн је образложио да се трофејни стручњак још није потпуно опоравио од важне операције колена.

"Пешић ће у следећим недељама морати да прође кроз процес интензивног опоравка, а биће активно укључен у потрази клуба за појачањима", наведено је.

Једно од тих појачања могло би да буде и долазак српског интернационалца Владимира Лучића.

Искусни тренер обратио се јавности путем званичног сајта:

"Када сте тренер, постоје две кључне ствари - морате да преузмете одговорност за тим и да доносите тешке одлуке. Сигуран сам да је овог права одлука за моје здравље и прави моменат да допустим да неко други обликује развој овог тима. Надао сам се да ћу се брзо опоравити и да ћу моћи да будем потпуно спреман за нову сезону, али моје укључење у овом тренутку било би превелики ризик за све. Не желим да било кога стављам у такву позицију, па тренутно стављам своје здравље у први план".

Опраштајући се од стручњака који је Немачку и СР Југославију довео до титула шампиона Европе и који је 2002. водио "плаве" до титуле првака света, кошаркашки Бајерна остављали су поруке поздрава и захвалности.

Пешићев син Марко, генерални менаџер екипе, истакао је да је "Кари" урадио много за клуб и да је помогао да млада организација буде изузетно успешна.

"Без њега се многе ствари не би догодиле. Нисмо ни помишљали да он неће бити крај линије у следећој сезони. Користићемо његово искуство у следећим недељама и месецима, али је здравље ипак приоритетно", рекао је млађи Пешић.

Пре Бајерна, Пешић је седео на клупи Црвене звезде (два пута), Валенсије, Динамо Москве, Ђироне, Роме, Барселоне, Келна, Албе и Босне, са којом је 1983. освојио своју прву националну титулу као тренер.

У Немачкој је пет пута освајао Бундеслигу, у Шпанији је два пута био првак АЦБ лиге, а од европксих трофеја у својој биографији има титулу Купа Радивоја Кораћа (Алба, 1995), Еврокупа (Валенсија, 2007) и Евролиге (Барселона, 2003).

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар