Bajernova poruka Pešiću: Danke, coach!

Bavarski klub oprostio se od srpskog stručnjaka, koji će ustupiti mesto trenera Aleksandru Đorđeviću.

Košarka 27.07.2016 | 14:15
Bajernova poruka Pešiću: Danke, coach!
Aleksandar Đorđević preuzeće Bajern Minhen umesto Svetislava Pešića, koji ostaje u klubu kao savetnik.

Iako još nema saopštenja o potpisu ugovora sa novim šefom struke, Bavarci su na svom sajtu potvrdili da se rastaju od Pešića, koji je za četiri godine u klubu doneo jednu titulu Bundeslige i tri puta vodio tim u Evroligi.

Kao razlog odlaska popularnog "Karija" sa mesta šefa stručnog štaba, Bajern je obrazložio da se trofejni stručnjak još nije potpuno oporavio od važne operacije kolena.

"Pešić će u sledećim nedeljama morati da prođe kroz proces intenzivnog oporavka, a biće aktivno uključen u potrazi kluba za pojačanjima", navedeno je.

Jedno od tih pojačanja moglo bi da bude i dolazak srpskog internacionalca Vladimira Lučića.

Iskusni trener obratio se javnosti putem zvaničnog sajta:

"Kada ste trener, postoje dve ključne stvari - morate da preuzmete odgovornost za tim i da donosite teške odluke. Siguran sam da je ovog prava odluka za moje zdravlje i pravi momenat da dopustim da neko drugi oblikuje razvoj ovog tima. Nadao sam se da ću se brzo oporaviti i da ću moći da budem potpuno spreman za novu sezonu, ali moje uključenje u ovom trenutku bilo bi preveliki rizik za sve. Ne želim da bilo koga stavljam u takvu poziciju, pa trenutno stavljam svoje zdravlje u prvi plan".

Opraštajući se od stručnjaka koji je Nemačku i SR Jugoslaviju doveo do titula šampiona Evrope i koji je 2002. vodio "plave" do titule prvaka sveta, košarkaški Bajerna ostavljali su poruke pozdrava i zahvalnosti.

Pešićev sin Marko, generalni menadžer ekipe, istakao je da je "Kari" uradio mnogo za klub i da je pomogao da mlada organizacija bude izuzetno uspešna.

"Bez njega se mnoge stvari ne bi dogodile. Nismo ni pomišljali da on neće biti kraj linije u sledećoj sezoni. Koristićemo njegovo iskustvo u sledećim nedeljama i mesecima, ali je zdravlje ipak prioritetno", rekao je mlađi Pešić.

Pre Bajerna, Pešić je sedeo na klupi Crvene zvezde (dva puta), Valensije, Dinamo Moskve, Đirone, Rome, Barselone, Kelna, Albe i Bosne, sa kojom je 1983. osvojio svoju prvu nacionalnu titulu kao trener.

U Nemačkoj je pet puta osvajao Bundesligu, u Španiji je dva puta bio prvak ACB lige, a od evropksih trofeja u svojoj biografiji ima titulu Kupa Radivoja Koraća (Alba, 1995), Evrokupa (Valensija, 2007) i Evrolige (Barselona, 2003).

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar