Исламска држава преузела одговорност за Ансбах

Новинска агенција Исламске државе Амак саопштила је да је напад у близини музичког фестивала у немачком граду Ансбаху извео борац ИД.

Свијет 25.07.2016 | 17:40
Исламска држава преузела одговорност за Ансбах
"Он је извео напад као одговор на позив групе да се врше напади у земљама које чине коалицију против Исламске државе", саопштила је агенција Амак, а пренео Ројтерс.

На телефону Сиријца Мохамеда Д, који је извршио самоубилачки терористички напад у Ансбаху, пронађен је видео снимак на којем он изражава лојалност вођи ИС-а Абу Бакр ал-Багдадију, изјавио је министар унутрашњих послова Баварске Јоахим Херман.

Он је навео да је превод видео снимка, у којем Сиријац говори арапски, показао да је он најавио "напад из освете" против Немачке, "зато што је она стала на пут исламу", пренела је агенција АП.

Херман је додао да се из снимка може закључити да је бомбашки напад у Ансбаху, у којем је повређено 12 људи, био "терористички напад".

"Мислим да након што смо видели овај снимак више нема сумње да је то био терористички напад са исламистичком позадином", истакао је министар.

У дому 27-годишњег Мохамеда Д. су такође откривени видео снимци у којима је приказано насиље, као и материјал за прављење бомби.

Видео снимци пронађени на хард диску нападачевог рачунара су имали "салафистички садржај", рекао је Херман и додао да је полиција такође пронашла бензин, хемикалије и други материјал који се може искористити за прављење бомби.

Извор: Б92

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Михаило Микиц

26.07.2016 00:26

Дуго су СРБи хранили гују у њедрима својим. Сада нека змију хране други!

ОДГОВОРИТЕ
Name

Црни

26.07.2016 04:39

Она за све преузима одговорност само да нам сије страх а ми то немамо од њих , они су пропали као стари кауч и ово су им задњи трзаји из празне се не пуца сви ми то знамо

ОДГОВОРИТЕ