Islamska država preuzela odgovornost za Ansbah

Novinska agencija Islamske države Amak saopštila je da je napad u blizini muzičkog festivala u nemačkom gradu Ansbahu izveo borac ID.

Svijet 25.07.2016 | 17:40
Islamska država preuzela odgovornost za Ansbah
"On je izveo napad kao odgovor na poziv grupe da se vrše napadi u zemljama koje čine koaliciju protiv Islamske države", saopštila je agencija Amak, a preneo Rojters.

Na telefonu Sirijca Mohameda D, koji je izvršio samoubilački teroristički napad u Ansbahu, pronađen je video snimak na kojem on izražava lojalnost vođi IS-a Abu Bakr al-Bagdadiju, izjavio je ministar unutrašnjih poslova Bavarske Joahim Herman.

On je naveo da je prevod video snimka, u kojem Sirijac govori arapski, pokazao da je on najavio "napad iz osvete" protiv Nemačke, "zato što je ona stala na put islamu", prenela je agencija AP.

Herman je dodao da se iz snimka može zaključiti da je bombaški napad u Ansbahu, u kojem je povređeno 12 ljudi, bio "teroristički napad".

"Mislim da nakon što smo videli ovaj snimak više nema sumnje da je to bio teroristički napad sa islamističkom pozadinom", istakao je ministar.

U domu 27-godišnjeg Mohameda D. su takođe otkriveni video snimci u kojima je prikazano nasilje, kao i materijal za pravljenje bombi.

Video snimci pronađeni na hard disku napadačevog računara su imali "salafistički sadržaj", rekao je Herman i dodao da je policija takođe pronašla benzin, hemikalije i drugi materijal koji se može iskoristiti za pravljenje bombi.

Izvor: B92

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mihailo Mikic

26.07.2016 00:26

Dugo su SRBi hranili guju u njedrima svojim. Sada neka zmiju hrane drugi!

ODGOVORITE
Name

Crni

26.07.2016 04:39

Ona za sve preuzima odgovornost samo da nam sije strah a mi to nemamo od njih , oni su propali kao stari kauč i ovo su im zadnji trzaji iz prazne se ne puca svi mi to znamo

ODGOVORITE