Николић: Има нас мало, а стрепе од нас!

"Спорт као спорт. Некада донесе успех, а некада неуспех. Битно је да се ви из Рија вратите срећни. Неко од вас ће освојити медаљу, а то ће бити медаља свих вас, свих нас. Бодрићемо вас, бићемо уз вас", поручио је председник Србије.

Остали спортови 25.07.2016 | 19:45
Николић: Има нас мало, а стрепе од нас!
Председник Србије Томислав Николић примио је чланове тима Србије ОИ у Рију, пожелео им све најбоље, рекао да буду поносни јер су самим пласманом већ победници.

"Испраћао сам вас већ, и пре мене су неки други и после мене ће други. Али, данас се осећам другачије јер сте за ове четири године подигли понос, показали да можете, испунили сте норму и ушли у круг најбољих на свету. Ви сте већ победили", рекао је Николић

Он је додао да спорт некад донесе успех, некад неуспех, али је најбитније да буду задовољни и да дају све од себе.

"Ко год да освоји медаље биће то медаља свих вас. Има нас мало, а сви стрепе од нас, и земље од 100 милиона и милијарду. Желим вам много среће, много успеха и да заставу као највећи драгуљ пренесете у Рију", рекао је Николић пре него што је предао заставу генералном секретару ОКС Ђорђу Вишацком и шампионки из Лондона Милици Мандић.

"Представљање земље на ОИ је највећа част. Пред нама је турнир о којем смо сањали и за који смо се жртвовали. Трудићемо се да будемо најбољи кад је најпотребније и да учинимо нацију поносном", поручила је Мандићева.

Министар омладине и спорта Вања Удовичић изјавио је да има већу трему него пре четири године када се у име спортиста обратио пред пут у Лондон.

"Свако од вас зна колико година труда, суза и зноја је потребно да бисте представљали своју земљу на Олимпијским играма. Желим вам да превазиђете своје циљеве", поручио је Удовичић.

Вишацки је свим спортистима доделио амајлије Панчићеве оморике, као додатну снагу пред борбу за медаље.

"Укупно 104 српских спортиста изборило је визу, али нажалост Ана Суботић због здравствених проблема неће моћи да се такмичи у Рију. Она је данас са нама и надамо се да ће јој амајлија помоћи, прво ка оздрављењу, а после и поновном бављењу спортом", рекао је Вишацки.

Заставу је у име тима примио генерални секретар Олимпијског комитета Србије Ђорђе Вишацки, а председник је спортистима казао да ће их нација пратити и бодрити.

"Спорт као спорт. Некада донесе успех, а некада неуспех. Битно је да се ви из Рија вратите срећни. Неко од вас ће освојити медаљу, а то ће бити медаља свих вас, свих нас. Бодрићемо вас, бићемо уз вас", рекао је Николић.

"Носите ову заставу поносно, као што сте је и до сада носили. Борићете се тамо против спортских сила од 20 милиона, 100 милиона, милијарду људи. Али, сви они стрепе од Србије. Дочекаћемо вас све заједно на градској скупштини. Много среће", рекао је Николић.

Међу спортистима у председништву данас су били мушка и женска кошаркашка репрезентација, затим женска одбојкашка и други чланови олимпијског тима. У њихово име говорила је Милица Мандић.

"У своје име и у име свих нас могу да кажем да је представљање своје земље на Олимпијским играма највећа част коју спортиста има. Сањали смо о овоме и борили смо се за ово четири године. Хвала вам што сте били уз нас. Ми имамо свој циљ", рекла је Мандићева.

Пријему у Председништву присуствовали су српски кошаркаши, кошаркашице, одбојкашице, теквондисти, кајакаши, тенисерка Јелена Јанковић и други.

Олимпијске игре у Рију одржаће се од 5. до 21. августа.

Извор: Б92/мондо.рс

Коментари / 1

Оставите коментар
Name

страсило

25.07.2016 18:17

Јој јада и председника ево и ја се сав тресем председнице, ти висе лупас него нас председник,ал га не мозес престици он је најаци са својом висином и тезином мало јест грбав ал је страх и трепет у цијелом РС

ОДГОВОРИТЕ