Nikolić: Ima nas malo, a strepe od nas!

"Sport kao sport. Nekada donese uspeh, a nekada neuspeh. Bitno je da se vi iz Rija vratite srećni. Neko od vas će osvojiti medalju, a to će biti medalja svih vas, svih nas. Bodrićemo vas, bićemo uz vas", poručio je predsednik Srbije.

Ostali sportovi 25.07.2016 | 19:45
Nikolić: Ima nas malo, a strepe od nas!
Predsednik Srbije Tomislav Nikolić primio je članove tima Srbije OI u Riju, poželeo im sve najbolje, rekao da budu ponosni jer su samim plasmanom već pobednici.

"Ispraćao sam vas već, i pre mene su neki drugi i posle mene će drugi. Ali, danas se osećam drugačije jer ste za ove četiri godine podigli ponos, pokazali da možete, ispunili ste normu i ušli u krug najboljih na svetu. Vi ste već pobedili", rekao je Nikolić

On je dodao da sport nekad donese uspeh, nekad neuspeh, ali je najbitnije da budu zadovoljni i da daju sve od sebe.

"Ko god da osvoji medalje biće to medalja svih vas. Ima nas malo, a svi strepe od nas, i zemlje od 100 miliona i milijardu. Želim vam mnogo sreće, mnogo uspeha i da zastavu kao najveći dragulj prenesete u Riju", rekao je Nikolić pre nego što je predao zastavu generalnom sekretaru OKS Đorđu Višackom i šampionki iz Londona Milici Mandić.

"Predstavljanje zemlje na OI je najveća čast. Pred nama je turnir o kojem smo sanjali i za koji smo se žrtvovali. Trudićemo se da budemo najbolji kad je najpotrebnije i da učinimo naciju ponosnom", poručila je Mandićeva.

Ministar omladine i sporta Vanja Udovičić izjavio je da ima veću tremu nego pre četiri godine kada se u ime sportista obratio pred put u London.

"Svako od vas zna koliko godina truda, suza i znoja je potrebno da biste predstavljali svoju zemlju na Olimpijskim igrama. Želim vam da prevaziđete svoje ciljeve", poručio je Udovičić.

Višacki je svim sportistima dodelio amajlije Pančićeve omorike, kao dodatnu snagu pred borbu za medalje.

"Ukupno 104 srpskih sportista izborilo je vizu, ali nažalost Ana Subotić zbog zdravstvenih problema neće moći da se takmiči u Riju. Ona je danas sa nama i nadamo se da će joj amajlija pomoći, prvo ka ozdravljenju, a posle i ponovnom bavljenju sportom", rekao je Višacki.

Zastavu je u ime tima primio generalni sekretar Olimpijskog komiteta Srbije Đorđe Višacki, a predsednik je sportistima kazao da će ih nacija pratiti i bodriti.

"Sport kao sport. Nekada donese uspeh, a nekada neuspeh. Bitno je da se vi iz Rija vratite srećni. Neko od vas će osvojiti medalju, a to će biti medalja svih vas, svih nas. Bodrićemo vas, bićemo uz vas", rekao je Nikolić.

"Nosite ovu zastavu ponosno, kao što ste je i do sada nosili. Borićete se tamo protiv sportskih sila od 20 miliona, 100 miliona, milijardu ljudi. Ali, svi oni strepe od Srbije. Dočekaćemo vas sve zajedno na gradskoj skupštini. Mnogo sreće", rekao je Nikolić.

Među sportistima u predsedništvu danas su bili muška i ženska košarkaška reprezentacija, zatim ženska odbojkaška i drugi članovi olimpijskog tima. U njihovo ime govorila je Milica Mandić.

"U svoje ime i u ime svih nas mogu da kažem da je predstavljanje svoje zemlje na Olimpijskim igrama najveća čast koju sportista ima. Sanjali smo o ovome i borili smo se za ovo četiri godine. Hvala vam što ste bili uz nas. Mi imamo svoj cilj", rekla je Mandićeva.

Prijemu u Predsedništvu prisustvovali su srpski košarkaši, košarkašice, odbojkašice, tekvondisti, kajakaši, teniserka Jelena Janković i drugi.

Olimpijske igre u Riju održaće se od 5. do 21. avgusta.

Izvor: B92/mondo.rs

Komentari / 1

Ostavite komentar
Name

strasilo

25.07.2016 18:17

Joj jada i predsednika evo i ja se sav tresem predsednice, ti vise lupas nego nas predsednik,al ga ne mozes prestici on je najaci sa svojom visinom i tezinom malo jest grbav al je strah i trepet u cijelom RS

ODGOVORITE