СДС се враћа у Скупштину Бијељине

Након бројних политичких превирања, Скупштина града Бијељине наставиће несметано са радом. 46. сједница Скупштине града биће одржана 01. августа, закључено је данас на међустраначком састанку.

Република Српска 25.07.2016 | 13:42
СДС се враћа у Скупштину Бијељине
На сједници ће између осталих бити разматрани приједлози Одлука о кредитном задужењу града, као и Одлуке о начину и условима продаје грађевинског земљишта у “Индустријској зони 2”.

Одлуком Окружног суда у Бијељини смјене новоформиране скупштинске већине проглашене су нелегалним, а начелници три одјељења и замјеник градоначелника враћени су на радна мјеста. Тиме су, каже одборник СДС-а Јован Гајић, створени услови да Српска демократска странка поново учествује у раду градског парламента. Додаје да је ово став СДС-а, те наглашава да ће се разговарати са свим чланицама Савеза за промјене да се заједно врате у скупштинске клупе.

"Вјероватно ће Клуб одборника СДС-а учествовати у раду Скупштине јер смо имали став да док Суд не донесе одлуке и док суд не пресуди, а инсистирали смо на томе да је заиста било пропуста у раду Скупштине, што је Суд и показао. Донесена су рјешења којима се враћају начелници одјељења – посљедња пресуда вратила је још два начелника на посао.

То су Славко Башић и Славиша Савић. Такође, врло брзо ће доћи још два рјешења по којима ће се, очекујемо, на радна мјеста вратити Томица Стојановић и Миле Пејчић. Те пресуде показују да смо били у праву у ранијим говорима, јер Суд свакако ради у складу са законом. Било је пропуста и неправилности у раду новоформиране скупштинске већине и ми ћемо свакако да дамо јасну поруку грађанима да ћемо да наставимо сада да радимо, с обзиром на то да смо показали да смо били у праву.

Учествоваћемо у раду и критиковаћемо све што је чињено и рађено на незаконит начин када су у питању скупштинске одлуке", рекао је одборник СДС-а у Скупштини Бијељине Јован Гајић.

БН телевизија