SDS se vraća u Skupštinu Bijeljine

Nakon brojnih političkih previranja, Skupština grada Bijeljine nastaviće nesmetano sa radom. 46. sjednica Skupštine grada biće održana 01. avgusta, zaključeno je danas na međustranačkom sastanku.

Republika Srpska 25.07.2016 | 13:42
SDS se vraća u Skupštinu Bijeljine
Na sjednici će između ostalih biti razmatrani prijedlozi Odluka o kreditnom zaduženju grada, kao i Odluke o načinu i uslovima prodaje građevinskog zemljišta u “Industrijskoj zoni 2”.

Odlukom Okružnog suda u Bijeljini smjene novoformirane skupštinske većine proglašene su nelegalnim, a načelnici tri odjeljenja i zamjenik gradonačelnika vraćeni su na radna mjesta. Time su, kaže odbornik SDS-a Jovan Gajić, stvoreni uslovi da Srpska demokratska stranka ponovo učestvuje u radu gradskog parlamenta. Dodaje da je ovo stav SDS-a, te naglašava da će se razgovarati sa svim članicama Saveza za promjene da se zajedno vrate u skupštinske klupe.

"Vjerovatno će Klub odbornika SDS-a učestvovati u radu Skupštine jer smo imali stav da dok Sud ne donese odluke i dok sud ne presudi, a insistirali smo na tome da je zaista bilo propusta u radu Skupštine, što je Sud i pokazao. Donesena su rješenja kojima se vraćaju načelnici odjeljenja – posljednja presuda vratila je još dva načelnika na posao.

To su Slavko Bašić i Slaviša Savić. Takođe, vrlo brzo će doći još dva rješenja po kojima će se, očekujemo, na radna mjesta vratiti Tomica Stojanović i Mile Pejčić. Te presude pokazuju da smo bili u pravu u ranijim govorima, jer Sud svakako radi u skladu sa zakonom. Bilo je propusta i nepravilnosti u radu novoformirane skupštinske većine i mi ćemo svakako da damo jasnu poruku građanima da ćemo da nastavimo sada da radimo, s obzirom na to da smo pokazali da smo bili u pravu.

Učestvovaćemo u radu i kritikovaćemo sve što je činjeno i rađeno na nezakonit način kada su u pitanju skupštinske odluke", rekao je odbornik SDS-a u Skupštini Bijeljine Jovan Gajić.

BN televizija