Роки Вуловић је звијезда интернета

Иако је далеко од пажње медија и практично заборављен као некада велика музичка звијезда током последњег рата, слава Рокија Вуловића живи на интернету. И то мимо његове воље.

Република Српска 25.07.2016 | 07:45
Роки Вуловић је звијезда интернета
Обожаваоци његових пјесама потрудили су се да пјесме о Маузеру, Пантерима, семберској и козарској бригади преведу на енглески, шпански, руски језик. Остало је одрадио јутјуб, на коме те пјесме за страно тржиште имају милионске прегледе.

"Знам да су моје пјесме популарне на интернету, и то ми је невјероватно. То су ужасни снимци који су изгубили на квалитету док су преношени са ВХС касета. Мислим да су популарни јер су у питању аутентични снимци снимани у рату, на аутентичним мјестима. Што се тиче музике, надам се да су људи препознали емоцију, у тим пјесмама нема вријеђања других народа, само љубав према својој земљи и слављење наших јунака", започиње причу Роки.

За ове године незнатно се промијенио, а ту су и сунчане наочари које је носио и у спотовима. Присјећа се да је прва година рата била  тешка, није било ни времена за пјевање. После су претпостављени који су знали за његов таленат потенцирали да се направи нека пјесма, па их је било довољно да се сними албум. Пристао је да снима под условом да сав приход од продаје иде за ВРС, те помоћ породицама погинулих и рањеним борцима.

"Од продаје видео касета зарађено је више од мола милиона марака, то је оно што је пријављено. Било је ту злоупотреба, многи људи у иностраству су зарадили штанцајући те касете, а наши људи по Америци и Аустралији су куповали. Ко зна ко се ту И колико овајдио. Оно пара што је стигло доста је ваљало. Сјећам се да су људи донијели једну суму аустралијских долара зарађених од продаје, и у корпусу су рекли да је најважније да се купе лијекови и санитетски материјал" присјећа се Вуловић.

Осим тога, поносним га чини што се није посвађао са пријатељима других вјера и нација – рекли су му да су му пјесме лијепе, емотивне, и да воли своје, као што би свако требао. Други дио поноса је популарност коју је задобио широм свијета, највише међу Русима, Пољацима, Бугарима...

"Из Русије су долазили само да мене интервјуишу. И новинари из Одесе, у Украјини. Кад ме виде, то су такви погледи, као да су видјели чудо. Донијели су ми играчкицу рађену по мом лику, која се у Русији продаје за 10-15 евра. Тај младић који ми је донио рекао је да је добио десетине поруџби по Србији, и да их иде раздијелити. Данас моји унуци купују Ајронмене и сличне играчке, а ја им покажем ову и кажем, ово је Роки мен."

Од бугарског батаљона који је служио у Авганистану, Роки је добио флашу вискија, са писмом војника који су му писали да његове пјесме слушају на Блиском истоку.

"И не само то, већ су на те пјесме навукли и хрватске војнике који су били ту. Прво су их чули онако, питају шта је, кад су им рекли да су српске, то их је одбило. После су их наговарали да послушају и чују какве су, па су им се свидјеле."

Родољуб Вуловић отишао је у пензију као директор средње техничке школе у Бијељини. Каже да има више времена за себе, и да ужива у музици, јер су му доступније матрице студио какав је само могао да сања деведесетих. Поп музика је увијек била његова омиљена, али размишља и о ратним хитовима.

"Кад погледам, све што је остало од тих пјесама је технички јако лоше, и размишљам да десетак њих снимим поново, да их прикажем у најбољем руху. Треба сузити избор, јер имам доста пјесама из ратног периода, али мислим да њихова популарност са интернета није лоше мјерило шта се људима свиђа."

Анегдоте

Покојни Ристо Ђого ми се јављао. Каже пустимо сат времена твојих пјесама и одемо у подрум на мезе и пиће. Други имају по једну двије добре, а код тебе све добре. Сјећам се и снимања спотова. Ишао сам код Козарске бригаде, снимали смо у хеликоптеру, пилот се баш уживио да снимимо што боље, па се приближио максимално непријатељским положајима. Ту сам се препао да ће нас срушити, хеликоптер је рањив, то је час посла...

Извор: Форнтал.рс

Коментари / 20

Оставите коментар
Name

гардиста

25.07.2016 09:29

Шта ћеш мој пријатељу ти за време рата певао а ја ратовао после песме ја под турски ров а ти на радну обавезу и тако док ја ратова ти нама испева и милина.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

25.07.2016 10:21

Да си возао Ронхил, данас си могао бити преЦједник. Погресно си бирао колега.

Name

бијељина

25.07.2016 09:30

Ти пјево у рату и лову узимао а ја трунуо на Трескавици, зубату ти маму ј...., зубоња

ОДГОВОРИТЕ
Name

ГАРДА

25.07.2016 09:39

Ти си будала теска.поремецен

Name

мајевичан

25.07.2016 11:19

А што и ти ниси пјево него си глумијо гљиву на трескавици

Name

Борац

25.07.2016 19:51

Види се да си необразован по рецнику зато си и био у рову овај цовек је био факултетски образован а у рату гину радници и сељаци али без обзира рузно је некоме псовати мајку и то овако јавно

Name

Милорад

07.06.2017 19:58

Он се исто борио у пантерима он је херој певао је у слободно време

Name

Јоја с Козаре

25.07.2016 09:34

Велики поздрав нашем професору Вуловићу од Рибе из Пете козарске, која је цијели рат била под командом славног генерала Пере Чолића. Жао ми је што се нисмо састали 26.12, прошле године на окупљању МБ-120, али даће Бог, има времена, још се ми држимо. Свако добро ти желим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

Лакy

25.07.2016 11:30

Како доци до њега ..гдје зиви!?

Name

Мрки

25.07.2016 12:24

Техничка школа, Бијељина

Name

Лакy

25.07.2016 12:36

хвала

Name

Лакy

25.07.2016 12:40

Хвала

Name

Гоxи

25.07.2016 11:07

Ууу,ал је овај пук'о!?Интернет звијезда!?

ОДГОВОРИТЕ
Name

лакy

25.07.2016 11:20

Мој син има зељу да га упозна...како га контактирати...унапријед хвала

ОДГОВОРИТЕ
Name

Миско

04.07.2017 15:10

У Бијељини је.

Name

Ре Јоја

25.07.2016 11:24

Чуј поздрав од рибе а жао му што се нису састали мора да си неки вруће браће ?

ОДГОВОРИТЕ
Name

Семберац

25.07.2016 16:32

Невјероватно колико злих коментара против Вуловића. Смета вам што је Роки пјевао а не смета вам нпр. Баја Книнџа. У сваком рату је било и оних који су пјевали о успјесма војске. Не видим шта је проблем то што је и Роки то радио. Човјек је предратни успјешни музичар. Старији Семберци се сигурмо са сјетом сјећају групе Дарм. Болесним умовима смета неко ко је опјевао српску војску а не сметају вам шверцери попу Шице, Кришке Бате Селића, Додика и њима сличних. Роки само напред. Уради ниву компилацију твојих ратних хитова. Свако добро ти желим.

ОДГОВОРИТЕ
Name

мило

25.07.2016 19:19

Неко је бог дао да ратује а неком да пјева свака цаст роки твоје пјесме су нас одрзале хвала ти за све

Name

Бојан Нишевић

18.08.2018 15:09

Само што је у паузама између пјевања Роки био на фронту са својом бригадом као добровољац. А Баја је био у својој вили у Београду.

Name

Иван Иванов

25.09.2016 20:48

Роки је велик! Поздрав из Бугарске.

ОДГОВОРИТЕ