Разоткрила систематски допинг, али не може на ОИ!

Руска атлетичарка Јулија Степанова која је заједно са својим супругом предала доказе Светској антидопинг агенцији о системском допингу руских атлетичара - неће моћи да наступи на овогодишњим ОИ ни као "неутрална такмичарка".

Остали спортови 26.07.2016 | 14:45
Разоткрила систематски допинг, али не може на ОИ!
Међународни олимпијски комитет (МОК) у недељу је донео одлуку да не суспендује Русију са Олимпијских игара у Рио де Жанеиру, и одлуку о учешћу такмичара препустим појединачним савезима, али је, насупрот очекивањима, донео одлуку да не дозволи учешће "узбуњивачици" Јулији Степановој.

Руској атлетичарки Јулији Степановој, која је заједно са својим супругом предала доказе Светској антидопинг агенцији о систематском допингу руских атлетичара, који је прикривала и финансирала држава, није дозвољено учешће на овогодишњим Олимпијским играма.

Она неће моћи да се такмичи ни као "неутрална такмичарка", као што је то био случај на недавном Европском првенству у атлетици, али се Међународни олимпијски комитет захвалио на доприносу.

"Извршни одбор би хтео да се захвали госпођи Степановој на доприносу у борби против допинга и заштити интегритета спорта", наводи се у званичном саопштењу, а одлука се "правда" тиме да је и она пала на допинг тесту, а МОК је донео одлуку да се не дозволи учешће ниједном спортисти са таквом историјом.

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар