Razotkrila sistematski doping, ali ne može na OI!

Ruska atletičarka Julija Stepanova koja je zajedno sa svojim suprugom predala dokaze Svetskoj antidoping agenciji o sistemskom dopingu ruskih atletičara - neće moći da nastupi na ovogodišnjim OI ni kao "neutralna takmičarka".

Ostali sportovi 26.07.2016 | 14:45
Razotkrila sistematski doping, ali ne može na OI!
Međunarodni olimpijski komitet (MOK) u nedelju je doneo odluku da ne suspenduje Rusiju sa Olimpijskih igara u Rio de Žaneiru, i odluku o učešću takmičara prepustim pojedinačnim savezima, ali je, nasuprot očekivanjima, doneo odluku da ne dozvoli učešće "uzbunjivačici" Juliji Stepanovoj.

Ruskoj atletičarki Juliji Stepanovoj, koja je zajedno sa svojim suprugom predala dokaze Svetskoj antidoping agenciji o sistematskom dopingu ruskih atletičara, koji je prikrivala i finansirala država, nije dozvoljeno učešće na ovogodišnjim Olimpijskim igrama.

Ona neće moći da se takmiči ni kao "neutralna takmičarka", kao što je to bio slučaj na nedavnom Evropskom prvenstvu u atletici, ali se Međunarodni olimpijski komitet zahvalio na doprinosu.

"Izvršni odbor bi hteo da se zahvali gospođi Stepanovoj na doprinosu u borbi protiv dopinga i zaštiti integriteta sporta", navodi se u zvaničnom saopštenju, a odluka se "pravda" time da je i ona pala na doping testu, a MOK je doneo odluku da se ne dozvoli učešće nijednom sportisti sa takvom istorijom.

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar