У којим професијама „чучи“ највише психопата

Психолог Универзитета Оксфорд са одељења експерименталне психологије, Кевин Датон, спровео је истраживање међу становницима Велике Британије да би открио у којим се професијама крије највећи број психопата.

Здравље 24.07.2016 | 09:37
У којим професијама „чучи“ највише психопата
Спроведено истраживање показује да се на првом месту налазе директори и менаџери, затим следе адвокати, продавци, хирурзи, новинари, полицајци, свештеници, кувари и државни службеници.

Прознато је да психопате нису у стању да осећају емпатију и често не осећају кајање – управо такве особине приписију се особама које су на позицијама извршних директора великих корпорација.

Психопате такође могу бити импулсивне, манипулативне и сексуално промискуитетне.
Многе од тих десет професија уклапају се у профил оних које крију највећи број психопата, будући да су неке од основних карактеристика психопата самопоуздање, егоцентричност, неустрашивост, хладнокрвност и шарм, које су такође карактеристике уско везане за појам успеха.

У прилог томе говори и студија британског академског часописа Јоурнал оф Бусинесс Етхицс према којој су психопате које су у високо плаћеним професијама, попут адвоката и менаџера, често мање успешне у својим пословима од других колега.

Такве особе зарађују мање новца и њихове везе и односи ће такође бити мање успешни.

РТС
фото: интернет

Коментари / 2

Оставите коментар
Name

Мобингована

24.07.2016 11:56

Такви сú успјесни само у болесним друствима као сто је наше.

ОДГОВОРИТЕ
Name

ДЕ ГОТХИА

24.07.2016 12:32

НЕМА СУМЊЕ - ТО СУ ПОЛИТИЧАРИ !!! СВИ СУ НА НЕКИ НАЧИН БИЛИ ЗЛОСТАВЉАНИ КАО ДИЈЕЦА... КОМПЛЕКСИ

ОДГОВОРИТЕ