U kojim profesijama „čuči“ najviše psihopata

Psiholog Univerziteta Oksford sa odeljenja eksperimentalne psihologije, Kevin Daton, sproveo je istraživanje među stanovnicima Velike Britanije da bi otkrio u kojim se profesijama krije najveći broj psihopata.

Zdravlje 24.07.2016 | 09:37
U kojim profesijama „čuči“ najviše psihopata
Sprovedeno istraživanje pokazuje da se na prvom mestu nalaze direktori i menadžeri, zatim slede advokati, prodavci, hirurzi, novinari, policajci, sveštenici, kuvari i državni službenici.

Proznato je da psihopate nisu u stanju da osećaju empatiju i često ne osećaju kajanje – upravo takve osobine pripisiju se osobama koje su na pozicijama izvršnih direktora velikih korporacija.

Psihopate takođe mogu biti impulsivne, manipulativne i seksualno promiskuitetne.
Mnoge od tih deset profesija uklapaju se u profil onih koje kriju najveći broj psihopata, budući da su neke od osnovnih karakteristika psihopata samopouzdanje, egocentričnost, neustrašivost, hladnokrvnost i šarm, koje su takođe karakteristike usko vezane za pojam uspeha.

U prilog tome govori i studija britanskog akademskog časopisa Journal of Business Ethics prema kojoj su psihopate koje su u visoko plaćenim profesijama, poput advokata i menadžera, često manje uspešne u svojim poslovima od drugih kolega.

Takve osobe zarađuju manje novca i njihove veze i odnosi će takođe biti manje uspešni.

RTS
foto: internet

Komentari / 2

Ostavite komentar
Name

Mobingovana

24.07.2016 11:56

Takvi sú uspjesni samo u bolesnim drustvima kao sto je naše.

ODGOVORITE
Name

DE GOTHIA

24.07.2016 12:32

NEMA SUMNJE - TO SU POLITIČARI !!! SVI SU NA NEKI NAČIN BILI ZLOSTAVLJANI KAO DIJECA... KOMPLEKSI

ODGOVORITE