Стоктон појачао Цедевиту, а хоће и у репрезентацију Хрватске!

Син НБА легенде договорио је трогодишњу сарадњу са Цедевитом. Ускоро добија пасош и још једног саиграча из САД.

Кошарка 26.07.2016 | 21:15
Стоктон појачао Цедевиту, а хоће и у репрезентацију Хрватске!
Кошаркашки клуб Цедевита и новој сезони приступа подједнако амбициозно као и претходним. У складу с тим, у суботу је потписала уговор са кошаркашкем славног презимена.

Амерички плејмејкер Дејвид Стоктон (25, 180 цм), син Џона Стоктона, легендарног креатора игре Јута Џеза и члана Куће славних, први пут је напустио домовину и договорио долазак у Загреб.

Потписао је трогодишњи уговор.

"Сјајан момак, карактеран кошаркаш, брз, изузетног осећаја за асистенцију... Важно је истаћи да смо потписали на три године и да на њега рачунамо дугорочно. Сигуран сам да ће Дејвид расти у Цедевити из утакмице у утакмицу и да ће се код нас профилисати као врхунски плејмејкер", рекао је спортски директор Цедевите Матеј Мамић.

С обзиром на то да Дејвидова мајка Нада Степович (Стијеповић) има црногорске и хрватске корене, нови плејмејкер Загрепчана ускоро ће заиграти и као домаћи играч.

"Он због мајке може релативно брзо добити хрватско држављанство, а већ је изразио жељу да би у будућности могао бити на располагању хрватској репрезентацији", додао је Мамић.

Дејвид Стоктон четири године је студирао и играо на Универзиту Гонзага, а на драфту 2014 није одабран, па је следећу сезону провео у развојној лиги, уз десетодневни уговор са Сакраменто Кингсима, за које је и дебитовао у НБА лиги.

Прошлу годину поново је провео у развојној лиги, а овог лета је на Летњој лиги наступао за Сакраменто Кингсе пре доласка у Цедевиту.

У Загребу би ускоро могао да му се придружи још један земљак.

"Информативно, ми на позицију плејмејкера доводимо још једног Американца, па ће његовим и овим Дејвидовим потписом ускоро бити затворена та позиција за следећу сезону. А, биће и још неколико изненађења", додао је Мамић.

Подсетимо, Цедевита ће следеће сезоне уз наступ у АБА лиги играти и у Еврокупу, у групи са Нижњим, Гран Канаријом, Стелметом, АЕК-ом и литванским Лијеткабелисом. 

Извор: мондо.рс

Коментари / 0

Оставите коментар