Stokton pojačao Cedevitu, a hoće i u reprezentaciju Hrvatske!

Sin NBA legende dogovorio je trogodišnju saradnju sa Cedevitom. Uskoro dobija pasoš i još jednog saigrača iz SAD.

Košarka 26.07.2016 | 21:15
Stokton pojačao Cedevitu, a hoće i u reprezentaciju Hrvatske!
Košarkaški klub Cedevita i novoj sezoni pristupa podjednako ambiciozno kao i prethodnim. U skladu s tim, u subotu je potpisala ugovor sa košarkaškem slavnog prezimena.

Američki plejmejker Dejvid Stokton (25, 180 cm), sin Džona Stoktona, legendarnog kreatora igre Juta Džeza i člana Kuće slavnih, prvi put je napustio domovinu i dogovorio dolazak u Zagreb.

Potpisao je trogodišnji ugovor.

"Sjajan momak, karakteran košarkaš, brz, izuzetnog osećaja za asistenciju... Važno je istaći da smo potpisali na tri godine i da na njega računamo dugoročno. Siguran sam da će Dejvid rasti u Cedeviti iz utakmice u utakmicu i da će se kod nas profilisati kao vrhunski plejmejker", rekao je sportski direktor Cedevite Matej Mamić.

S obzirom na to da Dejvidova majka Nada Stepovič (Stijepović) ima crnogorske i hrvatske korene, novi plejmejker Zagrepčana uskoro će zaigrati i kao domaći igrač.

"On zbog majke može relativno brzo dobiti hrvatsko državljanstvo, a već je izrazio želju da bi u budućnosti mogao biti na raspolaganju hrvatskoj reprezentaciji", dodao je Mamić.

Dejvid Stokton četiri godine je studirao i igrao na Univerzitu Gonzaga, a na draftu 2014 nije odabran, pa je sledeću sezonu proveo u razvojnoj ligi, uz desetodnevni ugovor sa Sakramento Kingsima, za koje je i debitovao u NBA ligi.

Prošlu godinu ponovo je proveo u razvojnoj ligi, a ovog leta je na Letnjoj ligi nastupao za Sakramento Kingse pre dolaska u Cedevitu.

U Zagrebu bi uskoro mogao da mu se pridruži još jedan zemljak.

"Informativno, mi na poziciju plejmejkera dovodimo još jednog Amerikanca, pa će njegovim i ovim Dejvidovim potpisom uskoro biti zatvorena ta pozicija za sledeću sezonu. A, biće i još nekoliko iznenađenja", dodao je Mamić.

Podsetimo, Cedevita će sledeće sezone uz nastup u ABA ligi igrati i u Evrokupu, u grupi sa Nižnjim, Gran Kanarijom, Stelmetom, AEK-om i litvanskim Lijetkabelisom. 

Izvor: mondo.rs

Komentari / 0

Ostavite komentar